


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
płatki dębowe CHOCOLATE 50g French Oak

Dostępność:
brak towaru
Ocena:
0





Producent:
-
Kod produktu:
pdChocolate
Opis
Płatki dębowe CHOCOLATE 50g French Oak
Płatki CHOCOLATE to naturalne, opalane płatki z dębu francuskiego. Płatki CHOCOLATE zostały wyprodukowane z wyselekcjonowanej dębiny, opiekane z każdej strony nadając im w ten sposób przyjemne aromaty oraz aksamitnie gładką fakturę podczas degustacji.
Użycie płatków podczas fermentacji moszczu lub leżakowania, nadaje winu charakterystyczny aromat dębowej beczki. Płatków możesz używać do destylatów (oprócz aromatu dodatkowo zapewniają kolor i smak) oraz do starzenia piwa.
Cechy zapachowe: ciemna czekolada, czarna kawa, prażone migdały, prażone orzechy, likier, papryczka.
Cechy smakowe: głębia smaku, taniny.
Dozowanie: 5-30 g na 10 litrów moszczu lub piwa.
Dopuszczalny czas kontaktu płatków z moszczem: podczas starzenia wina co najmniej 4 tygodnie natomiast w przypadku fermentacji czas kontaktu jest równy długości fermentacji.
Zalecamy dozowanie płatków od dawki minimalnej i stopniowe zwiększanie ilości płatków w moszczu, aż do uzyskania satysfakcjonującego efektu.
Opakowanie zawiera 50g płatków.
Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.
Płatki CHOCOLATE to naturalne, opalane płatki z dębu francuskiego. Płatki CHOCOLATE zostały wyprodukowane z wyselekcjonowanej dębiny, opiekane z każdej strony nadając im w ten sposób przyjemne aromaty oraz aksamitnie gładką fakturę podczas degustacji.
Użycie płatków podczas fermentacji moszczu lub leżakowania, nadaje winu charakterystyczny aromat dębowej beczki. Płatków możesz używać do destylatów (oprócz aromatu dodatkowo zapewniają kolor i smak) oraz do starzenia piwa.
Cechy zapachowe: ciemna czekolada, czarna kawa, prażone migdały, prażone orzechy, likier, papryczka.
Cechy smakowe: głębia smaku, taniny.
Dozowanie: 5-30 g na 10 litrów moszczu lub piwa.
Dopuszczalny czas kontaktu płatków z moszczem: podczas starzenia wina co najmniej 4 tygodnie natomiast w przypadku fermentacji czas kontaktu jest równy długości fermentacji.
Zalecamy dozowanie płatków od dawki minimalnej i stopniowe zwiększanie ilości płatków w moszczu, aż do uzyskania satysfakcjonującego efektu.
Opakowanie zawiera 50g płatków.
Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.