


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
piekarnicze DROŻDŻE DO PIZZY 100g piekarskie
Opis
piekarnicze DROŻDŻE DO PIZZY 100g
Niezawodne suszone drożdże piekarskie do wypieku pizzy.
Zalety:
- krótszy czas ugniatania ciasta
- zwiększają rozciągliwość ciasta co jest wskazane przy robieniu ciasta do pizzy
Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
-3 g suszonych drożdży Browin
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 200 ml letniej wody
Przepis na pizzę
Do miski wsyp mąkę, sól i drożdże. Wszystko delikatnie wymieszaj. Dodaj powoli letnią wodę. Wyrabiaj 10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, do momentu aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne ( ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia).
Następnie ciasto ponownie krótko wyrabiaj z oliwą z oliwek. Przykryj czystą bawełnianą ściereczką i pozostaw na 30-45 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu ( ciasto podwoi swoją objętość).
Po wyrośnięciu oprósz ciasto mąką, rozwałkuj i uformuj, tak aby uzyskać cienki placek.
Następnie piecz z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut w temperaturze 250°C.
Masa netto: 100g