Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

drożdże winiarskie BAYANUS BC S103 500g aktywne

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 125,00 zł 125.00
Cena netto: 101,63 zł
ilość szt.
Zyskujesz 125 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Fermentis
Kod produktu: 5902898319798

Opis

drożdże winiarskie BC S103 500g co wystarczy na 1200L wina i modów pitnych

Składniki:
Drożdże Saccharomyces bayanus
Opis:
Szlachetne drożdże aktywne BC S103, to szczep drożdży który został wyselekcjonowany ze względu na doskonale właściwości fermentacyjne oraz niezwykłą odporność, którą można zaobserwować przy produkcji wina, miodów pitnych oraz innych napojów fermentowanych.

Charakterystyka fermentacji:
• Regularny przebieg fermentacji
• Fermentacja może przebiegać w temp. 10-30°C
• Dobra przyswajalność fruktozy
• Wysoka tolerancja alkoholu - do 18%
• Małe zapotrzebowanie na azot


Charakterystyka metabolizmu:
• 16,2 g/l cukru daje 1% alkoholu
• Nie wytwarza związków siarki
• Mała produkcja piany podczas fermentacji
• Mała produkcja wyższych alkoholi
• Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Wskazania przy stosowaniu:
Zabezpieczenie fermentacji w trudnych warunkach:
• BC S103 dostosowuje się do wszystkich rodzajów moszczy, zarówno tych o dużym potencjale, bardzo klarownych, jak i do moszczy zawierających wysoki poziom dwutlenku siarki.
• Bardzo dobre wyniki daje stosowanie tych drożdży do produkcji miodów pitnych.
Cechy charakterystyczne szczepu:
• Zastosowanie drożdży BC S103 sprawia, że charakterystyczne cechy odmian winogron oraz innych owoców są bardziej intensywne w produkcie końcowym. Są szczególnie polecane dla winogron Chardonay, dając zaokrąglony i bardzo cielisty smak.
Do wtórnej fermentacji:
• Ze swoimi własnościami technologicznymi, BC S103 mogą być używane we wtórnej fermentacji prowadzonej klasycznie w butelkach.
Sposób użycia:
Drożdże BC S103 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30°C. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dozowanie:
dla win białych i czerwonych 2g/10l
do wznowienia fermentacji 4g/10l
do fermentacji wtórnej 2-4g/10l
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (najlepiej przechowywać w lodówce)

Kraj pochodzenia: Francja

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium