Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-18:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

drożdże gorzelnicze OENOFERM C2 500g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 50,00 zł 50.00
Cena netto: 40,65 zł
ilość szt.
Zyskujesz 50 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: C2

Opis

Drożdże gorzelnicze OENOFERM C2 500g to drożdże do stosowania na zacier z pszenicy, żyta, ziemniaków. Intensywnie fermentujące, wyselekcjonowane suche drożdże do propagacji lub bezpośredniego stosowania w fermentacji zacierów przy wysokich temperaturach.
Oenoferm C2 to intensywnie fermentujące suche drożdże wyselekcjonowane z gatunku Saccharomycescerevisiae. Ich tolerancja na temperaturę, przystosowanie do wysokiej koncentracji cukrów i przez to na wysokie stężenia alkoholu (do 16%) sprawia, że Oenoferm C2 jest szczególnie przydatny podczas fermentacji zacierów w wysokich temperaturach.
Drożdże mogą być poddawane wstępnej propagacji bądź dodawane bezpośrednio do tanku
fermentacyjnego. Wynikiem ich pracy jest czysta i pełna fermentacja w wysokiej temperaturze.
Tolerancja na temperaturę (38-41°C).

Dozowanie:
Zaleca się następujące standardowe dawkowanie:
150- 300 g / tonę zacieru przy stosowaniu propagacji
500-1000 g / tonę zacieru przy bezpośrednim zastosowaniu w kadzi fermentacyjnej, zależnie od stężenia surowca w zacierze (zalecana wartość: 1 % drożdży na tonę surowca).
Odchylenia od standardowych warunków mogą powodować wyższe, odpowiednio niższe dawki.
Stosowanie:
Uwodnienie Oenoferm C2 jest przeprowadzane w 5-10-ciokrotnością letniej wody (maksymalna
temperatura 35-40°C). Oenoferm C2 należy powoli wymieszać z wodą oraz pozostawić na około 25 minut w celu napęcznienia. Natychmiastowo rozpoczynająca się aktywność metaboliczna drożdży powoduje, że przygotowana zawiesina drożdży rozrasta się w naczyniu (należy pozostawić odpowiednią ilość miejsca w naczyniu pozwalającą na wzrost drożdży). Następnie zawiesina drożdży dodawana jest do kadzi drożdżowej, bądź pojemnika fermentacyjnego. Należy dokładnie wymieszać, aby zapewnić odpowiednie rozprowadzenie drożdży. Podczas destylacji zacierów, które ze względu na swą wysoką lepkość (żyto, pszenica) lub ich naturalną zawartość protein (ziemniaki) łatwo się pienią, zaleca się zastosowanie enzymu ANTYPIANA.

Uwaga: Proces przebiega burzliwie.


Skład: drożdże gorzelnicze.
masa netto: 500g
Data minimalnej przydatności/nr partii, kraj pochodzenia na opakowaniu.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.


Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl