Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
chipsy płatki dębowe BROWIN 20g mocno opiekane 405000
Opis
Chipsy dębowe mocno opiekane 20g Browin
-
Do różnych alkoholi - do stosowania w winach, winiakach, miodach pitnych, nalewkach, piwach i wódkach.
-
Aromat beczki dębowej, delikatny posmak wanilii i mielonej kawy - dodatek płatków wzbogaci alkohol o szereg korzystnych aromatów analogicznych do tych, które uzyskuje się podczas dojrzewania w beczkach.
-
Ciemno bursztynowa barwa alkoholu - płatki dębowe nadadzą bezbarwnym alkoholom piękny ciemno bursztynowy kolor.
-
Z francuskiej odmiany dębu - płatki produkowane są z francuskiej odmiany dębu Petraea.
-
Proste w użyciu, szybkie w działaniu - stosowanie płatków dębowych jest bardzo proste, wystarczy dodać je do fermentującego lub gotowego alkoholu. Końcowy efekt uzyskasz po ok 6 tygodniach.
Domowe alkohole wzbogacić możesz o szlachetne nuty dębiny, wanilii czy mielonej kawy. Wystarczy do wina, winiaku, miodu pitnego czy wódki dodać płatki/chipsy dębowe. Dzięki ich stosowaniu przygotowywany trunek zyska cechy długo leżakowanego alkoholu. Dlatego to świetny zastępnik drogich beczek dębowych.
Wzbogać swój trunek w pożądane nuty aromatyczne stosując płatki dębowe. Ich smak i aromat w prosty sposób uatrakcyjni przygotowywany alkohol. Już po kilku tygodniach ciesz się smakiem wybornego.
Płatki dębowe mocno przypalane nadadzą Twoim alkoholom piękną ciemno bursztynową barwę. A wszystko to w zaledwie kilka tygodni.
Przygotowanie domowej dębówki z użyciem płatków/chipsów dębowych jest banalnie proste. A uzyskany efekt z pewnością Cię zaskoczy.
Sprzedawane w naszym sklepie płatki dębowe do aromatyzacji alkoholi pochodzą z najlepszej jakości francuskiej odmiany dębu Petraea.
Charakterystyka:
Surowiec: Francuska odmiana dębu Petraea
Rodzaj: mocno przypalane
Aromat: beczki, wanilii, mielonej kawy
Dozowanie: 1-3 g/1 L
Masa netto: 20 g
Sposób użycia:
Płatki dębowe dodaj do wybranego trunku w dawce 1-3 g na 1 L alkoholu na okres 6 tygodni. Dokładny czas kontaktu płatków z alkoholem warto dobrać indywidualnie na podstawie degustacji.
Kiedy stopień stężenia aromatu w trunku uznasz za odpowiedni, usuń z niego wiórki i ciesz się jego smakiem.
Wiórki dębowe możesz również wcześniej zalać alkoholem 70 %, pozostawić do ekstrakcji na kilka dni, a następnie tak otrzymaną esencję dozować do wybranego trunku wedle uznania.
Masa netto: 20 g
Wymiary opakowania:
-
Ø pojemnika 4,6 cm
-
wysokość 6,7 cm
Uwaga!
Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. BROWIN Sp. z o. o. Sp. k. nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie jej produktów niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.