


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
ZRĘBKI do wędzenia i grillowania GRUSZA 1kg





Opis
ZRĘBKI DO WĘDZENIA I GRILLOWANIA GRUSZA 1kg
Grusza to drewno o szaro-czerwonej barwie, a dym powstający podczas wędzenia nadaje mięsu kolor zbliżony do czerwonego wina. Najlepiej nadają się do wędzenia drobiu. Dzięki gruszy drób pozyskuje świetny zapach, aromat i apetyczny wygląd. Wędzonki, które wisiały w dymie z gruszy przyciągną uwagę każdego smakosza.
Zrębki pochodzą z naturalnego drewna gruszy z terenów ekologicznie czystych. Wolne od związków impregnujących i konserwujących. Nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się optymalną zawartością wody – poniżej 11%.
Sposób użycia:
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania – od 10 do 30 minut ( w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 ml / kg mięsa.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Zrębki te nie nadają się wędzarni BORNIAK