Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
ZAMOJSCY drożdże winiarskie MALAGA
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
SUSZONE DROŻDŻE WINIARSKIE ZAMOJSCY MALAGA do win białych i czerwonychz
Szlachetne, wysokoalkoholizujące suszone drożdże idealne do win (zarówno białych jak i czerwonych).
Malaga to szczep szlachetnych drożdży winiarskich. Doskonale nadają się do stworzenia win deserowych, choć z powodzeniem można je wykorzystać również do wykonania lżejszych gatunków win czerwonych lub różnych rodzajów wina białego. Drożdże Malaga polecamy szczególnie w przypadku trunków z czarnych winogron oraz aronii. Aby fermentacja przebiegała prawidłowo, przed dodaniem drożdży do moszczu powinieneś użyć pożywki. Oferowane przez nas drożdże Malaga pozwolą Ci na stworzenie smacznego, aromatycznego i klarownego wina.
Sposób użycia:
Czystą butelkę 0,3 l napełnić do 3/4 objętości przegotowana wodą, do której należy wsypać 3 łyżeczki cukru. Zawartość butelki wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Następnie dodać szczyptę ( ok. 0,05g) pożywki dla drożdży oraz wsypać zawartość torebki. Całość ponownie wymieszać, butelkę zatkać tamponem z waty i pozostawić w ciepłym miejscu (optymalna temp. 25-28oC), mieszając ciecz1-2 razy dziennie. Po 2-4 dniach, gdy ciecz zacznie burzliwie fermentować , wlać zawartość butelki do przygotowanego moszczu, dodać resztę pożywki, całość wymieszać i zatkać naczynie korkiem z rurka fermentacyjną. Drożdży nie należy dzielić. Zawartość torebki użyć na 5-30 litrów moszczu.
Składniki: szczepy drożdży winiarskich na suszu owocowych
Masa: 5g