


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
WĘDLINY , WĘDZONKI, SZYNKI, KIEŁBASY - F.S.Wagner





Opis
WĘDLINY , WĘDZONKI, SZYNKI, KIEŁBASY - F.S.Wagner
Wiele cennych porad i wskazówek nie tylko dla początkujących wędliniarzy.
Z książki dowiesz się jak należy przygotować wędliny, w jaki sposób je peklować, wędzić. Znajdziesz w niej również wiele ciekawych przepisów na kiełbasy z różnych rodzajów mięs. Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, boczek czy kiełbasa kryje wiele tajemnic. Ta książka odkrywa je przed Tobą.
• Jakie mięso wybrać na domowe wyroby
• Jakim sposobem przyrządzić smakowitą wędzonkę, szynkę czy kiełbasę
• Jak dojrzewać i przechowywać wędliny trwałe
• 60 sprawdzonych przepisów na szynki, boczki, kiełbasy surowe, salami, metki, kiełbasy myśliwskie, serwolatki, kaszanki, wątrobianki, salcesony, pasztety
Autor: Franz Siegfried Wagner
Wydawnictwo: -Multico
Oprawa: twarda
Liczba stron: 135
Format: 15 x 21 cm