Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Spirit Ferm KOJI drożdże gorzelnicze do zboża, skrobi owoców, cukru
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Drożdże Koji MIX 40g (Aspergillus oryzae)
Drożdże do fermentacji nastawów skrobiowych, cukrowych i owocowych.
Dzięki zastosowanej mieszance drożdże fermentują cukier zawarty w mąkach lub drobno rozdrobnionych zbożach bez konieczności zacierania.
Czas pracy od 7 – 30 dni (w zależności od zastosowanego surowca). Nastaw skrobiowy należy mieszać kilka razy dziennie w pierwszych dniach pracy.
Instrukcja: jedna paczka na 6-8 kg mąki, cukru w objętości 26l. Drożdże można łączyć w większe nastawy.
UWAGA! Nastaw mocno się pieni. Najlepiej zastosować anty-pianę. Nie zamykać szczelnie w pierwszych dniach. Gdy fermentacja się uspokoi należy zamknąć naczynie pod rurką fermentacyjną.
Składniki: 55g – drożdże Koji Aspergillus oryzae 2%, thermal yeast (drożdże wysoko alkoholizujące, z wysoką odpornością na temperaturę), enzymy amylazy, pożywka, witaminy i mikroelementy.
Masa netto: 40g