


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Słód WĘDZONY DĘBEM VMalt 500g
Opis
Słód WĘDZONY DĘBEM 500g - piwo grodziskie
Słód pochodzi ze słodowni Viking Malt w Strzegomiu.
Słód Pszeniczny dymiony drewnem dębowym pochodzącym z rejonów Zielonych Płuc Polski (ZPP). Bardzo aktywny dym, który powstaje podczas wędzenia, nadaje mu specyficzny, ale delikatny aromat. Niska temperatura suszenia i wędzenia nie wpływa na zmianę działania enzymatycznego i inne ważne właściwości browarne słodu.
Zastosowanie: Ten rodzaj słodu wędzonego może być używany do produkcji piw typu “grodziskie”, a także innych piw specjalnych. Może mieć także zastosowanie w piekarnictwie, jako przyprawa.
Specyfikacja słodu:
Wilgotność | % | max. 9.0 |
Ekstrakt | %s.m. | min. 81 |
Barwa | °EBC | max.10 |
białko | %s.m. | max 13.5 |
fenole całkowite | ppm | 5.0-10.0 |
Słód (nieśrutowany) powinien być przechowywany w chłodnym (< 20 °C), suchym (< 40 RH %) i bezwonnym miejscu. W takich warunkach dopuszczalny okres składowania słodu wynosi co najmniej 12 miesięcy. Należy dbać, by produkt nie stykał się z gorącymi powierzchniami oraz unikać wdychania pyłu ze słodu.
masa netto: 500g
Usługa śrutowania jest darmowa (nie dotyczy opakowań 25kg - koszt śrutowania worka 25kg to 12 zł).
Prosimy o informację, czy słód ma być śrutowany, w przeciwnym razie słód zostanie wysłany nie śrutowany.