Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Bestsellery
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze

11,50 zł

Cena regularna: 12,00 zł

Najniższa cena: 11,40 zł

9,35 zł

Cena regularna: 9,76 zł

Najniższa cena: 9,27 zł
szt.
Zaprawka  BROWIN śliwkowa 40ml  404680
Zaprawka BROWIN śliwkowa 40ml 404680

10,50 zł

Cena regularna: 11,50 zł

Najniższa cena: 11,50 zł

8,54 zł

Cena regularna: 9,35 zł

Najniższa cena: 9,35 zł
szt.
Korek z korka fi 22-25 gąsior butla wino 1szt
Korek z korka fi 22-25 gąsior butla wino 1szt

0,95 zł

0,77 zł

szt.
Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze
Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze

9,80 zł

7,97 zł

szt.
Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADA 40ml
Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADA 40ml

9,00 zł

7,32 zł

szt.
Sonda
Czy robiłeś już kiedyś własną domową wędlinę?
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Artykuły do produkcji wina i domowych wędlin

DEPTANA.PL to sklep internetowy oferujący bogaty asortyment z zakresu przetwórstwa domowego. Zajmujemy się sprzedażą hurtową oraz detaliczną produktów gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich, wędliniarskich i wielu innych.

W naszym sklepie internetowym znajdą Państwo wszystkie urządzenia i produkty niezbędne do produkcji domowych alkoholi, w tym najlepsze destylatory w Łodzi, butelki monopolowe, butelki do wódki oraz bardzo przydatny w gorzelnictwie węgiel aktywny. Cenimy sobie jakość, dlatego oferujemy produkty krajowych i zagranicznych marek takich jak Alcotec, Biowin, Coobra, SpiritFerem oraz Prestiges, spełniające najwyższe standardy.

Nasz sklep internetowy oferuje również szeroki wybór drożdży gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich oraz drożdży do cydru. Posiadamy pełną gamę zaprawek , esencji i ziół do alkoholi. Nasz asortyment uzupełniają balony, gąsiory, słoje i słoiki, beczułki szklane, pojemniki fermentacyjne.

Wielbiciele domowych kiełbas i wędlin znajdą potrzebne artykuły do przyrządzenia mięsnych przysmaków. Mamy w ofercie wędzarnie ogrodowe firm: Biowin, Borniak, szynkowary, szybkowary, termometry, jelita do kiełbasy i kabanosów, siatki wędliniarskie, osłonki, peklosól, saletrę, nadziewarki, maszynki do mięsa oraz najwyższej jakości przyprawy bez chemii, w tym m.in najczystsza i zawierająca najwięcej mikroelementów sól himalajska, glukoza, czy niezastąpiony w kuchni olej kokosowy. Dla amatorów serowarstwa proponujemy podpuszczki do sera, formy serowarskie, chusty oraz woski.

 

Polecane produkty

Korkownica BASIC WŁOSKA METALOWA EXTRA + 50 korków Korkownica BASIC WŁOSKA METALOWA EXTRA + 50 korków
Cena:

95,00 zł

Cena netto: 77,24 zł

szt.
zobacz więcej
rurka fermentacyjna DUŻY DZWON - cicha rurka fermentacyjna DUŻY DZWON - cicha
Cena:

5,90 zł

Cena netto: 4,80 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka alkoholu PRESTIGE REGENTS SCOTCH belnded WHISKY 50ml Zaprawka alkoholu PRESTIGE REGENTS SCOTCH belnded WHISKY 50ml
Producent: Prestige
Cena:

16,00 zł

Cena netto: 13,01 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE TENNESSEE WHISKY 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE TENNESSEE WHISKY 20ml
Producent: Prestige
Cena:

8,50 zł

Cena netto: 6,91 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka  do alkoholu STRANDS COCOS RUM 250ml Zaprawka do alkoholu STRANDS COCOS RUM 250ml
Producent: Strands
Cena:

57,50 zł

Cena netto: 46,75 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADOWA  100ml na 10L Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADOWA 100ml na 10L
Producent: Biowin
Cena:

19,90 zł

Cena netto: 16,18 zł

szt.
zobacz więcej
puriFERM XXL na 100L drożdże gorzelnicze puriFERM XXL na 100L drożdże gorzelnicze
Producent: Hambleton Bard
Cena:

21,00 zł

Cena netto: 17,07 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE KOKOS COCONUT  likier 280ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE KOKOS COCONUT likier 280ml
Producent: Prestige
Cena:

82,00 zł

Cena netto: 66,67 zł

szt.
zobacz więcej
POJEMNIK FERMENTACYJNY 30L  z podziałką POJEMNIK FERMENTACYJNY 30L z podziałką
Producent: Browin
Cena:

39,50 zł

Cena netto: 32,11 zł

szt.
zobacz więcej
KAPTUR - KOREK do balonu z wąską szyją Fi 75 KAPTUR - KOREK do balonu z wąską szyją Fi 75
Producent: Browin
Cena:

2,50 zł

Cena netto: 2,03 zł

szt.
zobacz więcej
DISINFECTANT do  dezynfekcji na100l SpiritFerm DISINFECTANT do dezynfekcji na100l SpiritFerm
Producent: Spirit Ferm
Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

zobacz więcej
BROWIN TURBO GROM 48h 19% 10szt drożdże gorzelnicze BROWIN TURBO GROM 48h 19% 10szt drożdże gorzelnicze
Producent: Browin
Cena:

112,00 zł

Cena netto: 91,06 zł

komplet
zobacz więcej
Zaprawka  do alkoholu PRESTIGE PINEAPPLE FRUIT SHOT ananas 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE PINEAPPLE FRUIT SHOT ananas 20ml
Producent: Prestige
Cena:

7,20 zł

Cena netto: 5,85 zł

szt.
zobacz więcej
WINOMIERZ CUKROMIERZ z menzurką szklaną WINOMIERZ CUKROMIERZ z menzurką szklaną
Producent: PL
Cena:

13,00 zł

Cena netto: 10,57 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu STRANDS  WHISKY LIKIER 25ml Zaprawka do alkoholu STRANDS WHISKY LIKIER 25ml
Producent: Strands
Cena:

8,50 zł

Cena netto: 6,91 zł

szt.
zobacz więcej
Double Snake C48 EXTREME drożdże gorzelnicze 10szt Double Snake C48 EXTREME drożdże gorzelnicze 10szt
Producent: Hambleton Bard
Cena:

100,00 zł

Cena netto: 81,30 zł

komplet
zobacz więcej
drożdże piwowarskie GOZDAWA GERMAN LAGER W35 DF drożdże piwowarskie GOZDAWA GERMAN LAGER W35 DF
Producent: Gozdawa
Cena:

11,50 zł

Cena netto: 9,35 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu STRANDS MELON VODKA  25ml Zaprawka do alkoholu STRANDS MELON VODKA 25ml
Producent: Strands
Cena:

9,60 zł

Cena netto: 7,80 zł

szt.
zobacz więcej
KOREK Z KORKA fi 37-45 do balonu KOREK Z KORKA fi 37-45 do balonu
Producent: Browin
Cena:

3,80 zł

Cena netto: 3,09 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTGE DANSK BITTER żołądkowa gorzka20ml Zaprawka do alkoholu PRESTGE DANSK BITTER żołądkowa gorzka20ml
Producent: Prestige
Cena:

8,00 zł

Cena netto: 6,50 zł

zobacz więcej
Browin TURBO RUM  na 25L 7kg Browin TURBO RUM na 25L 7kg
Producent: BROWIN
Cena:

8,30 zł

Cena netto: 6,75 zł

zobacz więcej
Węgiel aktywny KOKOSOWY GRUBY 1kg na 60L 0,6-2,1mm Węgiel aktywny KOKOSOWY GRUBY 1kg na 60L 0,6-2,1mm
Cena:

22,90 zł

Cena regularna: 27,80 zł

Najniższa cena: 24,99 zł

Cena netto: 18,62 zł

szt.
zobacz więcej
  • promocja
Węgiel aktywny ALCOTEC SPIRIT KARBON 1kg Węgiel aktywny ALCOTEC SPIRIT KARBON 1kg
Producent: Hambleton Bard
Cena:

42,00 zł

Cena netto: 34,15 zł

zobacz więcej

      Opinie naszych klientów:

Swojskie przepisy
Martini

Martini

Połączenie ginu z wermutem to raczej bardziej męskie smaki, ale nasz koktajl z pewności przypadnie do gustu również kobietą. Poza tym ten koktajl to klasyka gatunku. Wermut (vermouth) to rodzaj wzmacnianego wina, aromatyzowanego ziołami, przyprawami, kwiatami czy też owocami. Aby go wytworzyć do wina gronowego dodaje się destylat aby zatrzymać proces fermentacji i zachować trochę cukru gronowego oraz aromat owocowy. Następnie dodaje się odpowiednią kompozycję ziół i przypraw, wśród których za każdym razem musi pojawić się piołun. Wśród pozostałych przypraw obok piołunu to skórka pomarańczowa, tysiącznik, cynamon, jałowiec, goryczka, ziele drapacza lekarskiego, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kłącze tataraku, skórka cytrynowa. Wermut dojrzewa od trzech do sześciu miesięcy, a następnie ochładza się go do zera stopni Celsjusza aby wytrącił się osad, który się usuwa. Następnie trunek się pasteryzuje i butelkuje. Wermut to idealny składnik wielu drinków i koktajli (Martini, Negroni, Manhattan i Americano), ale równie wspaniale odnajduje się w kuchni. Idealnie sprawdza się w przypadku sosów do dań zawierających rybę. Odnajduje się również jako składnik marynat do mięsa. Wermuty pobudzają trawienie, zwłaszcza te wytrawne, dlatego należy je pić przed posiłkami jako aperitif. Należy pamiętać o odpowiednim przechowywaniu wermutów – traktujmy je jak białe wino i po otwarciu umieszczajmy w lodówce.

 

 

Sos tatarski

Sos tatarski

Ten miesiąc upłynie nam na podpowiadaniu przepisów na zbliżające się święta. To idealna okazja żeby wypróbować nowe przepisy i wybrać coś, czym zachwycimy współbiesiadników w czas Wielkanocny. Klasyka naszych babć i mam to oczywiście sos tatarki. Pierwsze zapisy dotyczące sosu tatarskiego można odnaleźć w XVIII-wiecznych francuskich książkach kucharskich. Znany jako “sauce tartare”, był stosowany jako dodatek do potraw z ryb, mięsa oraz warzyw. W XIX wieku sos tatarski stał się popularny w innych krajach: Niemczech, Wielkiej Brytanii czy Polsce. Współcześnie sos tatarski jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych sosów na świecie używanym zarówno w domu jaki i wielu restauracjach. Jego uniwersalność i łagodny smak sprawiają, że jest on doskonałym dodatkiem do wielu potraw, np. jajek na twardo, śledzi, ryb na zimno, pasztetów, wędlin czy pieczonego mięsa. Sos tatarski to sos zimny na bazie majonezu, z drobno posiekanymi pikantnymi dodatkami ziołami oraz  warzywami marynowanymi w occie.

Wędzenie sera podpuszczkowego

Wędzenie sera podpuszczkowego

Marzec to miesiąc intensywnych porządków i intensywnego przygotowywania się do Świąt Wielkanocnych. To odpowiedni moment na ułożenie sobie wielkanocnego menu, a zwłaszcza przygotowania się do wędzenia mięs, wędlin, ryb i oczywiście serów. Nasza propozycja to przygotowanie w domu sera podpuszczkowego a następnie uwędzenie go. Proces wędzenia wydobywa z serów głębie smaku, podkreśla aromat oraz konserwuje. Dym sprawia, że z sera odparowuje nadmiar wody. Dzięki połączeniu dymu z tłuszczem ser ulega naturalnej konserwacji. Do utrzymania jak najdłuższej przydatności do spożycia trzeba pamiętać, aby ser wędzony przechowywać w suchych pomieszczeniach. Przy wędzeniu serów ważne jest utrzymanie słabego ognia, aby ser się nie nagrzewał. Każdy rodzaj sera wymaga odpowiedniego podejścia. Wędzenie sera powinno odbywać się przy słabym ogniu i zimnym dymie. Ser nie powinien być zbyt mocno podgrzewany, bo spowoduje to utratę zbyt dużej ilości tłuszczu i wody. W efekcie otrzymamy suchy i twardy ser, który podczas krojenia będzie się rozpadał. Zalecana jest temperatura 300 C – 400 C, maksymalnie 500 C, od 3 do 5 godzin. Tak więc po przygotowaniu sera (do uzyskania lepszego smaku, przed uformowaniem serów, możemy sery przyprawić ulubionymi przyprawami: czarnuszką, płatkami papryki, suszonymi pomidorami, czarnym sezamem, ziołami prowansalskimi, oliwkami, orzechami włoskimi czy czosnkiem niedźwiedzim) umieszczamy go w solance do 24 godzi. Po tym czasie, może oczywiście być krótszy, u nas 8 godzin, osuszamy powierzchnię sera ręcznikiem papierowym i odstawiamy w chłodne miejsce na podkładzie serowarskim na ok. 2 godziny lub do całkowitego wyschnięcia skórki. Ser przed wędzeniem musi mieć suchą powierzchnię. Następnie umieszczamy ser w siatce wędliniarskiej, pamiętając o zawiązaniu siatki z obu stron. Po uruchomieniu wędzarni wlewamy wodę do połowy miski i ustawiamy ją na środku, tuż pod grzałką generatora dymu. Zrębki drewna wsypujemy do zbiornika elektrycznego generatora dymu w wędzarni elektrycznej. Przy pomocy przełącznika uruchamiamy generator dymu i komorę wędzarniczą, a na panelu sterowania ustawiamy odpowiednią temperaturę. Komora wędzarnicza powinna się rozgrzewać przez około 2 godziny. Następnie przechodzimy do wędzenia: uruchamiamy sam generator dymu i ustawiamy odpowiednią temperaturę na panelu sterowania. Pozostawiamy sery do uwędzenia na kilka godzin. Uwędzony ser przechowujemy do 7 dni nie zamknięty lub do 20 dni zapakowane w folię próżniowo.

 

 

Spaghetti z małżami

Spaghetti z małżami

Kuchnia włoska, znana jest ze swojej prostoty i świeżych składników, cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. To przede wszystkim ręcznie robione makarony i pizza, do których używa się dojrzewających we włoskim słońcu pomidorów i oliwy z oliwek. Nieodłącznym elementem regionalnej kuchni jest makaron, który powstaje z pszenicy durum i wody, czasem dodaje się do niego również jajka. Spaghetti to niewątpliwie podstawa dań kuchni włoskiej. To klasyczny, długi, prosty makaron. Takie długie rodzaje makaronu podaje się zwykle z niezbyt ciężkimi sosami na bazie oliwy, aby łatwo było je nawinąć na widelec. Włoski obiad to porcja makaronu i warzywa, choćby w formie sałatki. Popularna jest też sałata z dodatkiem jedynie soku z cytryny i oliwy z oliwek. Ziemniaki jada się rzadko, częściej na północy, zazwyczaj jako frytki lub smażone talarki. Kolacja jest najbardziej obfitym posiłkiem w ciągu dnia. Chcemy zaproponować ciemny makaron znany też jako makaron sepia, ma nie tylko ciemną barwę, ale też oryginalny, specyficzny smak oraz zapach, z wyraźnie zaznaczoną morską nutą. Makaron z atramentem kałamarnicy lub mątwy jest słonawy, rybny, bardzo wyrazisty. Do niego proponujemy sos z małży na bazie oliwy z czosnkiem, białym winem i pietruszką. Do tego kieliszek schłodzonego Prosecco lub wina białego na bazie szczepów Sauvignon Blanc, Albarino, Verdejo i Torrontes. Świetnym połączeniem do owoców morza są także wina różowe Chardonnay i Pinot Noir.

 

 

Bułeczki dynowe

Bułeczki dyniowe

Dynia nieodłącznie kojarzy się z jesienią. Jednak dzięki dostępności tego warzywa przez cały rok możemy przetwarzać ją na różnorakie sposoby. Chętnie wykorzystamy ją do od zupy z czarnuszką lub zupy mlecznej, do zapiekanek, gulaszy i deserów. Sprawdzi się jako składnik ciast, dżemów i placków. Oraz pieczywa. Urocze bułeczki dyniowe nawet kształtem nawiązujące do tradycyjnej dyni, to nasza propozycja na weekend. Sam ich wygląd powoduje, że zjadamy je same bez dodatków. Mogą być oczywiście podstawą wspaniałego śniadania, podane z masłem i twarożkiem, serkiem żółtym czy świeżo wędzoną szyneczką albo konfiturą z malin lub morelą. Ewentualnie miodem lub kremem pistacjowym.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium