Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-18:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

KULTURY BAKTERII do sera typu GOUDA 2g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,20 zł 11.20
Cena netto: 9,11 zł
ilość szt.
Zyskujesz 11 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 5908277708498

Opis

Kultury bakteryjne do sera typu GOUDA  2g

Co łączy mleko z dziurkami w serze?  To właśnie kultury bakteryjne nadają powstającemu serowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany, a także są odpowiedzialne za strukturę sera oraz tworzenie się w nim dziurek.
Kultury bakteryjne zakwaszają mleko (zmieniają jego pH), umożliwiając działanie enzymów (podpuszczki). Działają przez cały czas dojrzewania sera.

Kultury są spakowane do fiolki o gramaturze 2 g. Jedna taka porcja pozwala przygotować 2 kg pysznego sera typu gouda. 1g bakterii serowarskich wystarcza na 10 L mleka.

We wkładce znajduje się przepis na ser typu gouda w języku polskim oraz angielskim.

Produkt należy przechowywać w temperaturze 4-8°C.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl