


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
KLAROWIN do klarowania win i soków Browin
Opis
KLAROWIN - do klarowania win i soków
Klarowin (bentonit) to skuteczny środek do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie. Jest środkiem w pełni bezpiecznym. Nie wchodzi w reakcję z winem.
Masa netto 10 gr.
Dawkowanie: Stosować w proporcji 1 gr. klarowinu na 1litr wina lub soku. Zawartość torebki wystarcza na 10 litrów.
Sposób użycia: odpowiednią porcje klarowinu wsypać do 100 ml. wody i wymieszać. Pozostawić na dobę często mieszając. Uzyskaną zawiesinę wlać do klarowanego płynu i dokładnie wymieszać. Efekty klarowania widoczne są już po kilku dniach.