Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

GOZDAWA EXPERT BALTIC PORTER 18L 3,4kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 105,00 zł 105.00
Cena netto: 97,22 zł
ilość szt.
Zyskujesz 105 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4
Producent: Gozdawa
Kod produktu: 5903111865238

Opis

Brewkit GOZDAWA EKSPERT BALTIC PORTER 18L 3,4kg

18 litrów pysznego, domowego piwa dolnej fermentacji

Piwo w stylu Baltic Porter

Historycznie piwo warzone w basenie morza bałtyckiego. Mocne, bardzo ciemne prawie czarne, mocna goryczka, posmaki słodowe, kawowe. Powyżej pół roku łagodnieje.

Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 8 tygodni. Temperatura zadania drożdży do fermentatora to 20°-22°C. Po 48 godzinach brzeczkę należy delikatnie schładzać. Optymalna temperatura dolnej fermentacji wynosi 14-18°C.

Sposób przygotowania zestawu:

1. Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed użyciem.

2. Wsyp drożdże z saszetki do 100 ml przegotowanej i ostudzonej (30°C +/- 3°C) wody. Odczekaj co najmniej 30 min.

3. Zamknięte puszki umieść w gorącej wodzie celem lepszego upłynnienia ekstraktu. 

4. Zawartość puszek wlej do garnka (min. 6 l)  z ciepłą wodą ok. 2/1,5 l. i zagotuj. 

5. Wlej do fermentatora i uzupełnij zimną wodą do ilości podanej na opakowaniu (18-23l). Temperatura brzeczki musi wynosić 20-24°C.

6. Wlej do fermentatora uwodnione drożdże, dokładnie mieszaj ok. 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki.

7. Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną.

 

Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok. 4g cukru/glukozy na 0,5l butelkę. Po zakapslowaniu dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia cukru/glukozy. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej. Później odstaw w chłodne i ciemne miejsce na czas określony do danego typu piwa. Trwałość tak zakapslowanego piwa wynosi 2-3 lata w szklanej butelce.

Skład zestawu:

słody 3,4kg

dedykowane drożdże 1 szt.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium