Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, pon. - pt: 9:00-18:00, sob.: 9:00-14:00, 502 711 571

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Enzym gorzelniany ALPHA AMYLASE 4g Łódź deptana

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 4,50 zł 4.50
Cena netto: 3,66 zł
ilość szt.
Zyskujesz 4 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 2000

Opis

ENZYM ALPHA AMYLAZA

Rozkłada skrobię na cukry proste, dekstryny.

Przykład zastosowania w proporcji 50:50 z cukrem:
przygotowany surowiec 3kg. np. mąki ziemniaczanej dodać do około 10l gorącej wody.Całość doprowadzić do wrzenia i dodać zawartość saszetki z enzymem.Gotować jedną godzinę często mieszając. Po tym czasie wyłączyć grzanie i dodać od razu 2-3kg cukru, całość mieszać aż do rozpuszczenia cukru.Kiedy temperatura opadnie do ok. 40°C zacier należy przelać do pojemnika fermentacyjnego i dolać wody do pojemności 25l. po ustabilizowaniu temperatury na poziomie 20-25°C należy dodać drożdże

Masa netto: 4g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl