Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Drożdże winiarskie BAYANUS RESTART 20g SpiritFerm

Dostępność: brak towaru
Cena brutto: 5,00 zł 5.00
Cena netto: 4,07 zł
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Spirit Ferm
Kod produktu: 5903933606019

Opis

Drożdże winiarskie Bayanus RESTART 20g

Producent: Spirit Ferm

SpiritFerm Bayanus Restart to specjalnie wyselekcjonowane rasy drożdży o podwyższonej tolerancji na alkohol, przeznaczone do restartu win jak i innych nastawów, w których stwierdziliśmy zatrzymanie fermentacji.


Drożdże SpiritFerm Bayanus Restart przed dodaniem zaleca się uwodnić. W tym celu nalewamy do naczynia około 200ml wody o temperaturze 22-25°C, wsypujemy zawartość opakowania drożdży i dokładnie mieszamy. Naczynie odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie drożdże powinny się uaktywnić co można zaobserwować pienieniem się. Całość dodajemy do nastawu który chcemy restartować i dokładnie mieszamy.


Kolejny sposób to uwodnienie drożdży z hartowaniem. Procedura hartowania jest niezbędna w przypadku gdy drożdże zatrzymały się po paru dniach fermentacji i trzeba je „przygotować” do warunków podwyższonego alkoholu w zatrzymanym nastawie. Drożdże wsypujemy do około 100ml wody o temperaturze około 25°C, dokładnie mieszamy i zostawiamy na 20 minut. Po 20 minutach do uwodnionych drożdży dodajemy po łyżce zatrzymanego nastawu co 15min. przez ok. 2 godziny. Tak przygotowane drożdże są gotowe do użycia.


Należ pamiętać o dodaniu pożywki do restartowanego nastawu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium