Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-18:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

BullDog MAD BAD LAGER 1,75kg piwo domowe

Dostępność: brak towaru
Cena: 68,40 zł 68.40
Cena netto: 55,61 zł
ilość szt.
Zyskujesz 68 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Bulldog
Kod produktu: 5031174234002

Opis

zestaw piwowarski BullDog MAD BAD LAGER piwo domowe

Piwo Mad Bad Lager to wspaniała kompozycja dla miłośników piw jasnych w stylu European Lager o głębokim smaku i delikatnym  aromacie cytrusowym.

Barwa EBC: 6-10

Goryczka EBU: 20-25

Chmiel: Aramis (Fr)

Alkohol: 4,7%

W skład zestawu wchodzą: nachmielony ekstrakt słodowy, saszetka z chmielem - granulat, saszetka z drożdżami piwowarskimi.

 

Instrukcja:
1. Zdezynfekuj wszystkie przyrządy jakich będziesz używać przy wyrobie piwa.
2. Oderwij od opakowania saszetkę z drożdżami,Wstaw torbę ze słodem do  gorącej wody na 15 minut.
3. Przelej słód do pojemnika fermentacyjnego. Sprawdź, czy nic nie pozostało w opakowaniu. Jeśli tak,
   wlej troszkę gorącej wody do torby i wszytko razem wlej do pojemnika fermentacyjnego.
4. Zagotuj 3l wody, wlej do pojemnika fermentacyjnego. Dosyp 1kg glukozy i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
5. Dopełnij pojemnik fermentacyjne zimną wodą z kranu do 23l i  dobrze wymieszaj. Sprawdź temperaturę roztworu. Jeśli ma temperaturę 20-25°C dodaj drożdże i wymieszaj.
6. Zakryj pokrywą pojemnik fermentacyjny, wstaw rurkę fermentacyjną i fermentuj ok. 10 dni w temp.20-25°C.Pamiętaj aby ustawić pojemnik w bezpiecznym miejscu.
7. Nie otwieraj pojemnika i nie zdejmuj rurki podczas fermentacji. Zestaw zawiera oryginalne drożdże powolnej fermentacji, które potrzebują 10 dni do pełnego odfermentowania.

Instrukcja butelkowania:
1. Po 10 dniach sprawdź Blg.Jeśli wartość odczytu jest około 1 , można butelkować. Jeśli jest więcej należy jeszcze poczekać kilka dni.
2. Używaj wyłącznie dobrze wysterylizowanych butelek, przystosowanych do przechowywania napojów gazowanych.
3. Przed kapslowaniem dodaj do butelki miarkę cukru.
4. Pozostaw zlane piwo w ciepłym miejscu na 2 tygodnie a następnie można je przenieść do chłodniejszego miejsca.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl