Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Bestsellery
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze

11,50 zł

Cena regularna: 12,00 zł

Najniższa cena: 11,40 zł

9,35 zł

Cena regularna: 9,76 zł

Najniższa cena: 9,27 zł
szt.
Zaprawka  BROWIN śliwkowa 40ml  404680
Zaprawka BROWIN śliwkowa 40ml 404680

10,50 zł

Cena regularna: 11,50 zł

Najniższa cena: 11,50 zł

8,54 zł

Cena regularna: 9,35 zł

Najniższa cena: 9,35 zł
szt.
Korek z korka fi 22-25 gąsior butla wino 1szt
Korek z korka fi 22-25 gąsior butla wino 1szt

0,95 zł

0,77 zł

Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze
Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze

9,80 zł

7,97 zł

szt.
Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADA 40ml
Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADA 40ml

10,00 zł

8,13 zł

szt.
Sonda
Czy robiłeś już kiedyś własną domową wędlinę?
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Artykuły do produkcji wina i domowych wędlin

DEPTANA.PL to sklep internetowy oferujący bogaty asortyment z zakresu przetwórstwa domowego. Zajmujemy się sprzedażą hurtową oraz detaliczną produktów gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich, wędliniarskich i wielu innych.

W naszym sklepie internetowym znajdą Państwo wszystkie urządzenia i produkty niezbędne do produkcji domowych alkoholi, w tym najlepsze destylatory w Łodzi, butelki monopolowe, butelki do wódki oraz bardzo przydatny w gorzelnictwie węgiel aktywny. Cenimy sobie jakość, dlatego oferujemy produkty krajowych i zagranicznych marek takich jak Alcotec, Biowin, Coobra, SpiritFerem oraz Prestiges, spełniające najwyższe standardy.

Nasz sklep internetowy oferuje również szeroki wybór drożdży gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich oraz drożdży do cydru. Posiadamy pełną gamę zaprawek , esencji i ziół do alkoholi. Nasz asortyment uzupełniają balony, gąsiory, słoje i słoiki, beczułki szklane, pojemniki fermentacyjne.

Wielbiciele domowych kiełbas i wędlin znajdą potrzebne artykuły do przyrządzenia mięsnych przysmaków. Mamy w ofercie wędzarnie ogrodowe firm: Biowin, Borniak, szynkowary, szybkowary, termometry, jelita do kiełbasy i kabanosów, siatki wędliniarskie, osłonki, peklosól, saletrę, nadziewarki, maszynki do mięsa oraz najwyższej jakości przyprawy bez chemii, w tym m.in najczystsza i zawierająca najwięcej mikroelementów sól himalajska, glukoza, czy niezastąpiony w kuchni olej kokosowy. Dla amatorów serowarstwa proponujemy podpuszczki do sera, formy serowarskie, chusty oraz woski.

 

Polecane produkty

Zaprawka do alkoholu MixerMan CUBA DARK RUM 50ml Zaprawka do alkoholu MixerMan CUBA DARK RUM 50ml
Producent: Mixerman
Cena:

12,00 zł

Cena netto: 9,76 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu STRANDS EXCLUSIVE COGNAC 3* koniak 25ml Zaprawka do alkoholu STRANDS EXCLUSIVE COGNAC 3* koniak 25ml
Producent: Strands
Cena:

11,50 zł

Cena netto: 9,35 zł

szt.
zobacz więcej
LAK CZERWONY do butelek  1szt. LAK CZERWONY do butelek 1szt.
Producent: PL
Cena:

3,20 zł

Cena netto: 2,60 zł

szt.
zobacz więcej
płatki dębowe US  BOURBON  100g chipsy płatki dębowe US BOURBON 100g chipsy
Cena:

18,00 zł

Cena netto: 14,63 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka PRESTIGE  ANANAS + KOKOS PINACOLADA 20ml Zaprawka PRESTIGE ANANAS + KOKOS PINACOLADA 20ml
Producent: Prestige
Cena:

7,20 zł

Cena netto: 5,85 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE DRY GIN 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE DRY GIN 20ml
Producent: Prestige
Cena:

8,50 zł

Cena netto: 6,91 zł

szt.
zobacz więcej
ZIELONE KAPTURKI termokurczliwe 100szt do butelek na wino ZIELONE KAPTURKI termokurczliwe 100szt do butelek na wino
Producent: PL
Cena:

23,00 zł

Cena netto: 18,70 zł

szt.
zobacz więcej
T48 20% drożdże gorzelnicze 50 sztuk T48 20% drożdże gorzelnicze 50 sztuk
Producent: CBF DRINKIT
Cena:

475,00 zł

( 1 szt. = 9,50 zł )

Cena regularna: 540,00 zł

Najniższa cena: 540,00 zł

Cena netto: 386,18 zł

komplet
zobacz więcej
  • promocja
Zaprawka nalewka DARY NATURY BENEDYKTYNKA susz zioła 20-30 g Zaprawka nalewka DARY NATURY BENEDYKTYNKA susz zioła 20-30 g
Producent: Dary natury
Cena:

9,50 zł

Cena netto: 8,80 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE REGENTS WHISKY UP 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE REGENTS WHISKY UP 20ml
Producent: Prestige
Cena:

7,80 zł

Cena netto: 6,34 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE LIKIER ITALIANO 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE LIKIER ITALIANO 20ml
Producent: Prestige
Cena:

7,50 zł

Cena netto: 6,10 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka  PRESTIGE REGENT'S SCOTCH WHISKY 1L Zaprawka PRESTIGE REGENT'S SCOTCH WHISKY 1L
Producent: Prestige
Cena:

225,00 zł

Cena netto: 182,93 zł

szt.
zobacz więcej
ALCOTEC 48 TURBO PURE 25kg drożdże gorzelnicze ALCOTEC 48 TURBO PURE 25kg drożdże gorzelnicze
Producent: Hambleton Bard
Cena:

1 290,00 zł

( 1 szt. = 6,97 zł )

Cena regularna: 1 400,00 zł

Najniższa cena: 430,00 zł

Cena netto: 1 048,78 zł

komplet
zobacz więcej
  • promocja
  • nowość
płatki dębowe USA MOCNO OPIEKANE 200g HEAVY płatki dębowe USA MOCNO OPIEKANE 200g HEAVY
Cena:

19,00 zł

Cena netto: 15,45 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE PORTSMOUTH GIN 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE PORTSMOUTH GIN 20ml
Producent: Prestige
Cena:

8,50 zł

Cena netto: 6,91 zł

szt.
zobacz więcej
Wkładki filtrujące filtry Mini Jet 2 stopnia 3szt Wkładki filtrujące filtry Mini Jet 2 stopnia 3szt
Cena:

22,00 zł

Cena netto: 17,89 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu ABSINTH ABSYNT ORANGE 20ml prestige Zaprawka do alkoholu ABSINTH ABSYNT ORANGE 20ml prestige
Producent: Prestige
Cena:

11,90 zł

Cena netto: 9,67 zł

zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE- SCOTCH Johnny's WHISKY 1L Zaprawka do alkoholu PRESTIGE- SCOTCH Johnny's WHISKY 1L
Producent: Prestige
Cena:

225,00 zł

Cena netto: 182,93 zł

szt.
zobacz więcej
zakrętka  ZŁOTA metalowa 1szt fi31,5  do butelki na wódkę zakrętka ZŁOTA metalowa 1szt fi31,5 do butelki na wódkę
Producent: +++
Cena:

0,50 zł

Cena netto: 0,41 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka  MANGO PASSION  Liqueur 1L  Zaprawka MANGO PASSION Liqueur 1L
Producent: Prestige
Cena:

225,00 zł

Cena netto: 182,93 zł

szt.
zobacz więcej
T-VODKA STAR drożdże gorzelnicze 50szt T-VODKA STAR drożdże gorzelnicze 50szt
Producent: CBF DRINKIT
Cena:

550,00 zł

( 1 szt. = 11,00 zł )

Cena netto: 447,15 zł

komplet
zobacz więcej
RURKA FERMENTACYJNA CICHA z  pochłaniaczem zapachu  405569 RURKA FERMENTACYJNA CICHA z pochłaniaczem zapachu 405569
Producent: Browin
Cena:

22,00 zł

Cena netto: 17,89 zł

szt.
zobacz więcej
Wędzarnia automatyczna INOX  BORNIAK UWDS-150 SIMPLE v1.3 Wędzarnia automatyczna INOX BORNIAK UWDS-150 SIMPLE v1.3
Producent: ZUT Borniak
Cena:

4 699,00 zł

Cena netto: 3 820,33 zł

szt.
zobacz więcej
ALCOTEC Turbo MEGA Klar 24 (1szt na 100l) 10szt ALCOTEC Turbo MEGA Klar 24 (1szt na 100l) 10szt
Producent: Hambleton Bard
Cena:

179,00 zł

Cena netto: 145,53 zł

komplet
zobacz więcej

      Opinie naszych klientów:

Swojskie przepisy
Pasztet cielęcy

Pasztet cielęcy

Nazwa tej przystawki pochodzi od francuskiego słowa „pâte”, które oznacza ciasto, masa, papka. Pierwsze pasztety przyrządzano już w starożytnym Rzymie, ale forma, którą znamy i kupujemy współcześnie – wywodzi się z Francji. Znawcą i wielbicielem pasztetów był wówczas król Ludwik XIV. Danie to było  uważane za wykwintne, a nawet za luksusowe. Istniał nawet zawód: pasztetnik. Tak nazywano osoby zajmujące się wyrobem pasztetów, uważano za przedstawicieli najbogatszej klasy. W Polsce pasztet wprowadził na stoły Jan III Sobieski, który był wielbicielem kuchni francuskiej. Tradycyjny pasztet to popularna potrawa przygotowywana na bazie jednolitej masy z gotowanego lub duszonego mięsa, z dodatkiem warzyw i przypraw. Najpopularniejszym gatunkiem mięsa wykorzystywanego do jego przygotowywania jest mięso z królika i wieprzowina. Dziś proponujemy bardziej wykwintny a zarazem delikatny pasztet cielęcy o łagodnym smaku. Dla podkreślenia jego smaku polecamy ostrą świąteczną ćwikłę albo kwaśno-słodką konfiturę z żurawiny. Idealnie sprawdzi się również z sosem koperkowym, chrzanowym czy majonezowym.

 

Likier kajmakowo-kawowy

Likier kajmakowo-kawowy

Likier to słodka i gęsta wódka gatunkowa. Jak podają źródła internetowe „w Polsce, Litwie, Łotwie, Estonii, Białorusi i Rosji uznaje się za likiery wszystkie wódki zawierające ponad 330 g cukru w 1 litrze gotowego trunku. Natomiast w krajach anglosaskich wszystkie te wódki, które zawierają ponad 100 g cukru. Przy czym wszystkie wódki w przedziale od 25 g do 100 g cukru uznawane są za kordiały (kordiał robi się z owoców, ziół i przypraw, z lub bez dodatku alkoholu). W Niemczech i we Francji likierami nazywane są wódki o zawartości powyżej 220 g cukru”. Według tych kryteriów polska Żołądkowa Gorzka w Niemczech i Francji będzie zatem likierem. Słowo likier po łacinie „liquefacere” oznacza: mieszać. Bazą likierów jest  mocny alkoholu – czystego spirytusu lub wódkiwhisky, koniaku, rumutequili. Do bazy likieru dodaje się mieszanki ziołowe, soki i wyciągi z owoców, mleko, miódczekoladę, śmietankę, kawęcukierki czy jajka. Skoro już wiemy, że likier to po prostu mieszanka mocnego alkoholu i jakiegoś dodatku, proponujemy likier, którego składniki kojarzą się ze świętowaniem: kajmak, śmietanka i espresso. Z poniższej porcji wychodzi ok. 1,5 l likieru.

Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa

W gąszczu propozycji i przepisów znajdowanych w necie czy podsyłanych jako „the best” przez koleżanki, ciężko zdecydować się jaką sałatkę przyrządzić na wyjątkową okoliczność. Z jednej strony kuszą nas te lekkie na bazie miksu sałat i francuskiego dresingu, z drugiej strony te tradycyjne jarzynowe przyprawione swojskim majonezem, a jeszcze z innej takie treściwe z makaronemryżem lub wędzonymi wędlinami. Oczywiście chcielibyśmy aby wszystkim smakowała, była lekkostrawna i inna niż te do tej pory przyrządzane, niebanalna. Sałatka na wielkanocny stół, powinna być atrakcyjna z wyglądu, odzwierciedlać budzącą się za oknem wiosenną świeżość, nie mieć za dużo składników oby nie stała się kolejnym obfitym daniem świątecznym. U nas propozycja kolorowa z wiosenną rzodkiewką, szczypiorkiem, serem żółtymwędzoną piersią kurczaka, majonezowo jogurtowym sosem i oczywiście z jajkami, których jako symbolu początku, życia oraz odrodzenia się przyrody.

Chlebek do żurku

Chlebek do żurku

Zamiast klasycznych miseczek do podania żurku, możemy sami upiec chlebki, które odpowiednio uformowane, po odcięciu „pokrywek” i wydrążeniu miękkiej zawartości, będą fantastyczną ozdobą naszych świątecznych stołów. Będą świetnie się komponowały wśród świątecznych jaj faszerowanych, rolad boczkowych, wędzonych szynek i okazałych bab. Taką chlebkową miskę możemy również serwować gościom poza okresem świątecznym, jesienią i zimą. Świetnie w nich będą wyglądały zupy krem np. z dyni, grochówka z wędzonką, zupa fasolowa, leczo czy zupa cebulowa. Zaletą tych „miseczek” jest również to, że nie przeciekają, a w dodatku są całkowicie jadalne. Nasza propozycja to chlebek do żurku drożdżowy, który chętniej zjedzą dzieci, jest delikatniejszy w smaku. Polecamy jednak zrobienie chlebka na zakwasie, wtedy dodajemy zamiast wody - 250 ml zakwasu na żurek (koniecznie zrobionego z klasycznymi przyprawami do żurku, tj. liściem laurowymzielem angielskim, pieprzem, kminkiem oraz majerankiem) i trochę więcej drożdży – 20 g.

Biała kiełbasa

Biała kiełbasa

Bez niej nie ma świąt. Jest obecna w koszyczkach do święcenia pokarmów noszonych w Wielką Sobotę do kościołów oraz na świątecznym stole jako dodatek do żurku lub barszczu białego, czy zupy chrzanowej. Ponad to możemy się nią cieszyć nie tylko w Wielkanoc ale również przez cały rok. Jej delikatny smak sprawia, że dobrze sprawdza się na grilla, jako dodatek do zapiekanek, składnik farszu do nadziewania mięs. Fantastyczna będzie również zapiekana z kapustą w piwie. Kiełbasa biała wytwarzana jest z mięsa wieprzowego, czasem z dodatkiem mięsa wołowego, w osłonie z jelita wieprzowego. Przy produkcji białej kiełbasy odstępujemy się od soli peklującej. Dodajemy tylko zwykłą sól i dzięki temu w procesie parzenia uzyskujemy kiełbasę o jasnym, szarym zabarwieniu. Po sparzeniu biała kiełbasa powinna być krucha i soczysta, ale nie twarda, a mięso i przyprawy powinny być dobrze wyczuwalne. Biała kiełbasa po przekrojeniu powinna się lekko rozwarstwiać. Taki przepis chcemy Wam dziś zaproponować. Do jej produkcji potrzebujemy zaopatrzyć się w dobre jakościowo mięso wieprzowe, jelita wieprzowe, maszynkę do mielenia mięsa z sitkami o różnej średnicy, nadziewarkę do kiełbas, precyzyjną wagę do ważenia oraz termometr i garnek do parzenia kiełbasy.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium