Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-18:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

ALCOTEC SZTURM TURBO drożdże gorzelnicze

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,20 zł 11.20
Cena netto: 9,11 zł
ilość szt.
Zyskujesz 11 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Drożdże Gorzelnicze ALCOTEC SZTURM TURBO

Szturm Turbo wykonane w technologii Alcotec na Polski rynek, z myślą o szybkiej i czystej fermentacji do robienia prawdziwej wódki. Receptura jest unikalna. Wyprodukuje 20% alkohol szybciej niż inne produkty dostępne na rynku, w 4 dni. Szturm Turbo wyprodukuje także 21% alkohol, pod warunkiem że możemy kontrolować oczekiwaną temperaturę. Zwykle dodajemy 8 kg cukru dla uzyskania 20% alkoholu.
Sztorm Turbo można użyć w celu bardzo szybkiej fermentacji do 14% (przy 6 kg cukru). W tym przypadku fermentacja zakończy się w 34 godziny .

Instrukcja - 14% alkoholu w 34 godziny

15 l wody (35°) dodać do fermentatora. Następnie 6 kg cukru lub 6.6 kg glukozy. Mieszać do rozpuszczenia cukru. Dolewamy wody tak aby uzyskać 25 l nastawu oraz temperaturę w przedziale 25-30°. Dodać zawartość saszetki i zamieszać. Przykryć fermentator luźno bez zakładania rurki fermentacyjnej. Pozostawić do fermentacji w temperaturze 18-25°. Fermentacja zakończy się w przeciągu ok. 34 godzin.

Instrukcja - 20% alkoholu w 4 dni

15 l wody (35°) dodać do fermentatora. Następnie 8 kg cukru lub 8.8 kg glukozy. Mieszać do rozpuszczenia cukru. Dolewamy wody tak aby uzyskać 25 l nastawu oraz temperaturę w przedziale 25-30°. Dodać zawartość saszetki i zamieszać. Przykryć fermentator luźno bez zakładania rurki fermentacyjnej. Pozostawić do fermentacji w temperaturze 20-25°. Fermentacja zakończy się po ok. 4 dniach.

Instrukcja - 21% alkoholu w 6 dni

15 l wody (35°) dodać do fermentatora. Następnie 9 kg cukru lub 9.9 kg glukozy. Mieszać do rozpuszczenia cukru. Dolewamy wody tak aby uzyskać 25 l nastawu oraz temperaturę jak najbliższą 24°. Dodać zawartość saszetki i zamieszać. Przykryć fermentator luźno bez zakładania rurki fermentacyjnej. Pozostawić do fermentacji w temperaturze 18-23°. Temperatura nie może przekroczyć 26°. Fermentacja zakończy się po ok. 6 dniach.

Uwaga: Proces przebiega burzliwie.
Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy.
masa netto: 165g
Data minimalnej przydatności/nr partii, kraj pochodzenia na opakowaniu.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
GOŹDZIKI CAŁE 50g
GOŹDZIKI CAŁE 50g
5,00 zł 4,07 zł
szt.
Gozdawa POLEPSZACZ do piwa domowego
Gozdawa POLEPSZACZ do piwa domowego
19,00 zł 15,45 zł
szt.
GLUKOZA DEKSTROZA krystaliczna 25 kg
GLUKOZA DEKSTROZA krystaliczna 25 kg
92,00 zł 86,00 zł 85,19 zł 79,63 zł
szt.
Black Rock WHISPERING WHEAT 1,7 kg
Black Rock WHISPERING WHEAT 1,7 kg
68,00 zł 54,00 zł 55,28 zł 43,90 zł
szt.
CZARNE kapsle do piwa 100szt
CZARNE kapsle do piwa 100szt
4,50 zł 4,00 zł 3,66 zł 3,25 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl