Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, pon. - pt: 8:00-18:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

ALCOTEC SZTURM TURBO 100szt drożdże gorzelnicze

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 1 020,00 zł 1020.00
Cena netto: 829,27 zł
ilość komplet
Zyskujesz 1 020 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 2635963_20180412155430

Opis

Drożdże Gorzelnicze ALCOTEC SZTURM TURBO

Szturm Turbo wykonane w technologii Alcotec na Polski rynek, z myślą o szybkiej i czystej fermentacji do robienia prawdziwej wódki. Receptura jest unikalna. Wyprodukuje 20% alkohol szybciej niż inne produkty dostępne na rynku, w 4 dni. Szturm Turbo wyprodukuje także 21% alkohol, pod warunkiem że możemy kontrolować oczekiwaną temperaturę. Zwykle dodajemy 8 kg cukru dla uzyskania 20% alkoholu.
Sztorm Turbo można użyć w celu bardzo szybkiej fermentacji do 14% (przy 6 kg cukru). W tym przypadku fermentacja zakończy się w 34 godziny .

Instrukcja - 14% alkoholu w 34 godziny

15 l wody (35°) dodać do fermentatora. Następnie 6 kg cukru lub 6.6 kg glukozy. Mieszać do rozpuszczenia cukru. Dolewamy wody tak aby uzyskać 25 l nastawu oraz temperaturę w przedziale 25-30°. Dodać zawartość saszetki i zamieszać. Przykryć fermentator luźno bez zakładania rurki fermentacyjnej. Pozostawić do fermentacji w temperaturze 18-25°. Fermentacja zakończy się w przeciągu ok. 34 godzin.

Instrukcja - 20% alkoholu w 4 dni

15 l wody (35°) dodać do fermentatora. Następnie 8 kg cukru lub 8.8 kg glukozy. Mieszać do rozpuszczenia cukru. Dolewamy wody tak aby uzyskać 25 l nastawu oraz temperaturę w przedziale 25-30°. Dodać zawartość saszetki i zamieszać. Przykryć fermentator luźno bez zakładania rurki fermentacyjnej. Pozostawić do fermentacji w temperaturze 20-25°. Fermentacja zakończy się po ok. 4 dniach.

Instrukcja - 21% alkoholu w 6 dni

15 l wody (35°) dodać do fermentatora. Następnie 9 kg cukru lub 9.9 kg glukozy. Mieszać do rozpuszczenia cukru. Dolewamy wody tak aby uzyskać 25 l nastawu oraz temperaturę jak najbliższą 24°. Dodać zawartość saszetki i zamieszać. Przykryć fermentator luźno bez zakładania rurki fermentacyjnej. Pozostawić do fermentacji w temperaturze 18-23°. Temperatura nie może przekroczyć 26°. Fermentacja zakończy się po ok. 6 dniach.

Uwaga: Proces przebiega burzliwie.
Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy.
masa netto: 165g (1 opakowanie)
Data minimalnej przydatności/nr partii, kraj pochodzenia na opakowaniu.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl