Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Bestsellery
KOREK GUMOWY  DO BALONU  fi 51 647051
KOREK GUMOWY DO BALONU fi 51 647051

3,90 zł

3,17 zł

szt.
RURKA do balonu FERMENTACYJNA  MINIv2  405602
RURKA do balonu FERMENTACYJNA MINIv2 405602

2,50 zł

2,03 zł

szt.
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze

11,48 zł

Cena regularna: 12,00 zł

Najniższa cena: 11,50 zł

9,33 zł

Cena regularna: 9,76 zł

Najniższa cena: 9,35 zł
szt.
Zaprawka  BROWIN śliwkowa 40ml  404492
Zaprawka BROWIN śliwkowa 40ml 404492

10,50 zł

Cena regularna: 11,50 zł

Najniższa cena: 11,50 zł

8,54 zł

Cena regularna: 9,35 zł

Najniższa cena: 9,35 zł
szt.
Sonda
Czy robiłeś już kiedyś własną domową wędlinę?
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Artykuły do produkcji wina i domowych wędlin

DEPTANA.PL to sklep internetowy oferujący bogaty asortyment z zakresu przetwórstwa domowego. Zajmujemy się sprzedażą hurtową oraz detaliczną produktów gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich, wędliniarskich i wielu innych.

W naszym sklepie internetowym znajdą Państwo wszystkie urządzenia i produkty niezbędne do produkcji domowych alkoholi, w tym najlepsze destylatory w Łodzi, butelki monopolowe, butelki do wódki oraz bardzo przydatny w gorzelnictwie węgiel aktywny. Cenimy sobie jakość, dlatego oferujemy produkty krajowych i zagranicznych marek takich jak Alcotec, Biowin, Coobra, SpiritFerem oraz Prestiges, spełniające najwyższe standardy.

Nasz sklep internetowy oferuje również szeroki wybór drożdży gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich oraz drożdży do cydru. Posiadamy pełną gamę zaprawek , esencji i ziół do alkoholi. Nasz asortyment uzupełniają balony, gąsiory, słoje i słoiki, beczułki szklane, pojemniki fermentacyjne.

Wielbiciele domowych kiełbas i wędlin znajdą potrzebne artykuły do przyrządzenia mięsnych przysmaków. Mamy w ofercie wędzarnie ogrodowe firm: Biowin, Borniak, szynkowary, szybkowary, termometry, jelita do kiełbasy i kabanosów, siatki wędliniarskie, osłonki, peklosól, saletrę, nadziewarki, maszynki do mięsa oraz najwyższej jakości przyprawy bez chemii, w tym m.in najczystsza i zawierająca najwięcej mikroelementów sól himalajska, glukoza, czy niezastąpiony w kuchni olej kokosowy. Dla amatorów serowarstwa proponujemy podpuszczki do sera, formy serowarskie, chusty oraz woski.

 

Polecane produkty

Balon 20L w koszu plastikowym - tylko w sklepie stacjonarnym Balon 20L w koszu plastikowym - tylko w sklepie stacjonarnym
Cena:

106,00 zł

Cena netto: 86,18 zł

zobacz więcej
Zaprawka alkoholu PRESTIGE ABSINTHE Pro Classic 20ml Zaprawka alkoholu PRESTIGE ABSINTHE Pro Classic 20ml
Producent: Prestige
Cena:

9,90 zł

( 1 dm3 (litr) = 495,00 zł )

Cena netto: 8,05 zł

szt.
zobacz więcej

      Opinie naszych klientów:

Swojskie przepisy
Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta to popularne w włoskie pieczywo, o dość krótkiej historii. Po raz pierwszy został wyprodukowany w 1982 roku przez Arnaldo Cavallari. Cavallari był młynarzem i piekarzem niedaleko Wenecji. W tym czasie francuskie bagietki cieszyły się dużą popularnością, a piekarnie chciały opracować produkt, który byłby w stanie konkurować z bagietką. Ciabatta to biały bochenek chleba, wyróżniający się twardą skórką i miękkim, porowatym wnętrzem, który przypomina plasterek sera szwajcarskiego. Nazwa pochodzi od włoskiego słowa oznaczającego pantofelek i jest ukłonem w stronę ogólnego wyglądu i kształtu bochenka. Przepis na ciabattę jest super prosty i ma bardzo ograniczoną listę składników – mąka chlebowadrożdże instant, oliwa z oliwek, woda i sól.

Pulpeciki dla studentów

Pulpeciki dla studentów

Przed nami kolejny rok akademicki. Byli oraz aktualni studenci, a także ich rodziny doskonale wiedzą jak ważne są przetwory w słoikach. Z myślą o tej grupie oraz wszystkich będących w długich delegacjach i tych zorganizowanych, którzy przygotowują jedzenie na cały tydzień oraz dla tych, którzy lubią mieć zawsze coś w zapasie, mamy przepis na pulpeciki w słoikach. Pulpety zazwyczaj są duszone w sosie lub gotowane, natomiast klopsy najczęściej występują w formie pieczeni, którą przyrządza się w piekarniku. Jak podaje Wikipedia „Pulpet (z języka włoskiego polpetta od polpa, czyli miazga) – gotowana potrawa mięsna na bazie mielonego mięsa, ryb lub podrobów, z dodatkiem jaj, bułki tartej oraz przypraw. Pulpety mogą być spożywane samodzielnie (al sugo) lub jako dodatek do zup. Danie pochodzi z Włoch". Podstawowe przyprawy wykorzystywane do pulpecików to: czosnekliść laurowy, sól oraz pieprz. Oprócz podstawowych przypraw do pulpecików pasują również aromatyczne zioła, takie jak tymianekmajeranekoregano lub natkę pietruszki. Ponadto, dobór przypraw zależy od sosu, z jakim chcemy podać pulpety niego tak, aby tworzyły harmonijną całość, np. pomidorowyśmietanowy z koperkiem czy ostro-pikantny musztardowy. Po przygotowaniu świetnie smakują z kaszą gryczaną, ryżem, makaronem czy ziemniakami. Poniżej przepis na 2 słoiki pulpecików w sosie pomidorowym.

Drożdżówki z serem

Drożdżówki z serem

Drożdżówka to słodki wyrób piekarniczy z nadzieniem, często pokrytego lukrem, polewą lub kruszonką. W drożdżówkach nadzieniem może być: mak, biały ser, budyń, bakaliejagody lub inne owoce sezonowe. Bułki z ciasta drożdżowego są charakterystycznym wypiekiem na terenie wschodniego Mazowsza. Tradycji tego wypieku można się doszukiwać w zwyczajach ludowych w połowie XX wieku, wtedy gościły często na odpustowych kramach. W Wielkopolsce drożdżówka nazywana jest „szneką”, na Podlasiu  używa się nazwy „bułka słodka”, a na Śląsku drożdżówki nazywane są "kołoczyki". W okresie PRL-u były częstym śniadaniem dla uczniów oraz pracowników biur i fabryk. Obecnie tradycja domowego wypieku bułek drożdżowych powoli zanika, już tylko nieliczne gospodynie potrafią je przygotować. Nadmienić jeszcze wypada, że ciasta drożdżowe, chociaż oczywiście zawierają cukier, są dość zdrowe. Wszystko dzięki drożdżom, które stanowią źródło witamin z grupy B, ale także cynku, żelaza, potasu i fosforu. Co istotne, ciasto z drożdży jest uważane również za najmniej tuczące ze wszystkich ciast.

Chutney śliwkowy

Chutney śliwkowy

Głównymi składnikami sosu chutney są: warzywa lub owoce, cebula oraz ocet winny jabłkowy lub słodowycukier trzcinowy. Posiekane owoce i cebulę łączy z dużą ilością przypraw: chilisproszkowanej paprykikminu rzymskiegogaram masalakozieradkiimbirumiętycynamonukolendryczosnku. Chutney śliwkowy to znakomity sos do mięs i serów. Doskonały do mięs na gorąco - pieczonej kaczki, gęsiny, kurczaka, pieczeni jak i na zimno – wędlin. Możemy go używać do serów, zwłaszcza pleśniowych: camembertbrie, również twarogu lub oscypka. Chutney śliwkowy to również świetne dopełnienie dań z ryżu - nadaje im słodko-kwaśnego smaku. Sosy są wyśmienitą glazurą do mięs nadając im kruchości i smaku przed obróbką termiczną w piekarniku czy na grillu.

Sok z winogron

Sok z winogron

Choć winogrona kojarzą się jednoznacznie z winem, wykorzystanie winogron jest szerokie. Możemy z nich robić dżemy, marmolady, pikantne chutneye, domowe galaretki, kompoty, kisiel oraz marynaty. Dodatkowo fajną opcją jest przerobienie winogron w sokowniku na sok. Zasada działania sokownika parowego opiera się na wykorzystaniu pary wodnej do stopniowego podgrzewania warzyw i owoców. Głównym elementem urządzenia jest pojemnik na wodę, który po umieszczeniu na kuchence zaczyna wytwarzać parę. Para podgrzewa umieszczony nad nią sito, w którym znajdują się owoce lub warzywa. Zastosowanie sokownika są jak widać dość szerokie. Domowy sok z winogron można połączyć z innymi owocami. Szczególnie pasują do nich jabłka, aronia, czarne porzeczki i jeżyny. Aby sok z winogron był jeszcze smaczniejszy, można ugotować go z korą cynamonu lub kawałkami korzenia imbiru, nadając mu zimowy charakter. Dla amatorów drinków sok z białych winogron możemy wykorzystać w konfiguracji z: sokiem ananasowym i rumem lub z cytrynąwódką i świeżymi liśćmi mięty. Koncentrat soku z czerwonych winogron natomiast z sokiem z cytrynyginem i białkiem jaja.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium