Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Artykuły do produkcji wina i domowych wędlin

DEPTANA.PL to sklep internetowy oferujący bogaty asortyment z zakresu przetwórstwa domowego. Zajmujemy się sprzedażą hurtową oraz detaliczną produktów gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich, wędliniarskich i wielu innych.

W naszym sklepie internetowym znajdą Państwo wszystkie urządzenia i produkty niezbędne do produkcji domowych alkoholi, w tym najlepsze destylatory w Łodzi, butelki monopolowe, butelki do wódki oraz bardzo przydatny w gorzelnictwie węgiel aktywny. Cenimy sobie jakość, dlatego oferujemy produkty krajowych i zagranicznych marek takich jak Alcotec, Biowin, Coobra, SpiritFerem oraz Prestiges, spełniające najwyższe standardy.

Nasz sklep internetowy oferuje również szeroki wybór drożdży gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich oraz drożdży do cydru. Posiadamy pełną gamę zaprawek , esencji i ziół do alkoholi. Nasz asortyment uzupełniają balony, gąsiory, słoje i słoiki, beczułki szklane, pojemniki fermentacyjne.

Wielbiciele domowych kiełbas i wędlin znajdą potrzebne artykuły do przyrządzenia mięsnych przysmaków. Mamy w ofercie wędzarnie ogrodowe firm: Biowin, Borniak, szynkowary, szybkowary, termometry, jelita do kiełbasy i kabanosów, siatki wędliniarskie, osłonki, peklosól, saletrę, nadziewarki, maszynki do mięsa oraz najwyższej jakości przyprawy bez chemii, w tym m.in najczystsza i zawierająca najwięcej mikroelementów sól himalajska, glukoza, czy niezastąpiony w kuchni olej kokosowy. Dla amatorów serowarstwa proponujemy podpuszczki do sera, formy serowarskie, chusty oraz woski.

 

Polecane produkty

SZYNKOWAR Browin  0,8 kg + termometr 100600 + woreczki 20szt SZYNKOWAR Browin 0,8 kg + termometr 100600 + woreczki 20szt
Producent: Biowin
Cena: 80,00 zł (netto: 65,04 zł )
szt.
zobacz więcej
SPIRIT FERM XXL 25-500L drożdże gorzelnicze 10szt SPIRIT FERM XXL 25-500L drożdże gorzelnicze 10szt
Producent: Spirit Ferm
Cena: 8,30 zł (netto: 6,75 zł )
komplet
zobacz więcej
wąż wężyk silikonowy  8/11 1m wąż wężyk silikonowy 8/11 1m
Producent: PL
Cena: 10,00 zł (netto: 8,13 zł )
mb
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu STRANDS  WHISKY LIKIER 25ml Zaprawka do alkoholu STRANDS WHISKY LIKIER 25ml
Producent: Strands
Cena: 8,50 zł (netto: 6,91 zł )
szt.
zobacz więcej
GRZAŁKA DO POJEMNIKÓW FERMENTACYJNYCH 080312 GRZAŁKA DO POJEMNIKÓW FERMENTACYJNYCH 080312
Producent: BROWIN
Cena: 49,00 zł (netto: 39,84 zł )
szt.
zobacz więcej
KSYLITOL 1kg słodzik KSYLITOL 1kg słodzik
Producent: +++
Cena: 33,00 zł (netto: 33,00 zł )
szt.
zobacz więcej
 TERMOMETR ciekłokrystaliczny 16-30°C  samoprzylepny TERMOMETR ciekłokrystaliczny 16-30°C samoprzylepny
Cena: 8,00 zł (netto: 6,50 zł )
szt.
zobacz więcej
Zaprawka PRESTIGE śliwkowa  280ml śliwowica Zaprawka PRESTIGE śliwkowa 280ml śliwowica
Producent: Prestige
Cena: 82,00 zł (netto: 66,67 zł )
szt.
zobacz więcej
X-PURE  21,3%  drożdże gorzelnicze na 250L 1,35kg X-PURE 21,3% drożdże gorzelnicze na 250L 1,35kg
Producent: BROWIN
Cena: 85,00 zł (netto: 69,11 zł )
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Zaprawka PRESTIGE CURRANT VODKA czarna porzeczka 280ml Zaprawka PRESTIGE CURRANT VODKA czarna porzeczka 280ml
Producent: Prestige
Cena: 82,00 zł (netto: 66,67 zł )
szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE KOKOS COCOS likier 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE KOKOS COCOS likier 20ml
Producent: Prestige
Cena: 7,80 zł (netto: 6,34 zł )
szt.
zobacz więcej
GLUKOZA DEKSTROZA krystaliczna 25 kg GLUKOZA DEKSTROZA krystaliczna 25 kg
Producent: Pepees
Cena: 260,00 zł (netto: 240,74 zł )
szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu BROWIN WIŚNIÓWKA 40ml Zaprawka do alkoholu BROWIN WIŚNIÓWKA 40ml
Producent: Biowin
Cena: 9,20 zł (netto: 7,48 zł )
szt.
zobacz więcej
płatki dębowe USA NATURAL 50g  naturalne płatki dębowe USA NATURAL 50g naturalne
Cena: 4,30 zł (netto: 3,50 zł )
szt.
zobacz więcej
GOZDAWA  brewkit GERMAN LAGER 1,7kg na 23L GOZDAWA brewkit GERMAN LAGER 1,7kg na 23L
Producent: Gozdawa
Cena: 56,00 zł (netto: 51,85 zł )
szt.
zobacz więcej
Drożdże winiarskie  SpiritFerm  AROMATIC WHITE WINE 10g Drożdże winiarskie SpiritFerm AROMATIC WHITE WINE 10g
Producent: Spirit Ferm
Cena: 3,00 zł (netto: 2,44 zł )
szt.
zobacz więcej
BECZKA  65L z POKRYWĄ na zacier nastaw pojemnik BECZKA 65L z POKRYWĄ na zacier nastaw pojemnik
Cena: 140,00 zł (netto: 113,82 zł )
szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu BROWIN WIŚNIÓWKA  100ml na 10L  Zaprawka do alkoholu BROWIN WIŚNIÓWKA 100ml na 10L
Producent: Biowin
Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )
szt.
zobacz więcej
ALCOTEC Turbo MEGA Klar 24 na 100l ALCOTEC Turbo MEGA Klar 24 na 100l
Producent: Hambleton Bard
Cena: 19,00 zł (netto: 15,45 zł )
szt.
zobacz więcej
płatki dębowe USA ŚREDNIO OPIEKANE 50g MEDIUM płatki dębowe USA ŚREDNIO OPIEKANE 50g MEDIUM
Cena: 6,00 zł (netto: 4,88 zł )
szt.
zobacz więcej
drożdże do cydru GOZDAWA FRENCH CIDER G1 drożdże do cydru GOZDAWA FRENCH CIDER G1
Producent: Gozdawa
Cena: 4,20 zł (netto: 3,41 zł )
szt.
zobacz więcej
suszony KWIAT RÓŻY MIX na nalewkę 0,5-1L 100g suszony KWIAT RÓŻY MIX na nalewkę 0,5-1L 100g
Cena: 16,50 zł (netto: 13,41 zł )
szt.
zobacz więcej
Double Snake C STAR vodka drożdże gorzelnicze Double Snake C STAR vodka drożdże gorzelnicze
Producent: Hambleton Bard
Cena: 7,00 zł (netto: 5,69 zł )
zobacz więcej
Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze
Producent: Hambleton Bard
Cena: 9,80 zł (netto: 7,97 zł )
szt.
zobacz więcej
Swojskie przepisy
Szaszłyk (shashlik) gruziński

Szaszłyk (shashlik) gruziński

Przepis przywieziony z wakacji w Gruzji sprzed lat. Banalny w swoim wykonaniu jednak niesamowity w smaku. Grillowanie polega na obróbce termicznej produktu bez udziału tłuszczu. Szukając genezy grillowania znaleźliśmy  w intrenecie informację, że prapoczątki grillowania są związane z polowaniem na mamuty. Kiedy jednemu z myśliwych kawałek zwierzęcego mięsa wpadł do ognia – odkrył, że jest ono smaczniejsze od surowego. Rusztem stały się rozgrzane ogniem kamienie, albo kły mamuta, które były wbite po obu stronach paleniska. We Francji mięso było opiekane między dwoma rozżarzonymi kamieniami. To właśnie nasz sposób na grillowanie, gdzie kły mamuta zastąpiliśmy szpilkami do grillowania a francuskie kamienie krawężnikami. Do dań kuchni gruzińskiej jeszcze wrócimy, bo jest wyśmienita, smakowita i bliska naszym upodobaniom smakowym. Na zdjęciu jest jeszcze kurczak w przyprawie do drobiu złoty kurczak.

 

Kokosowe kulki jaglane

Kokosowe kulki jaglane

Jedzenie cukru wciąga. Jest obecny nie tylko w cukrze ale również w napojach gazowanych, słodyczach, jogurtach owocowych, czy w gotowych do spożycia daniach dostępnych w każdym markecie. Cukier oprócz energii nie dostarcza żadnych składników pokarmowych, przyczynia się również do powstania złego cholesterolu i cellulitu, chorób krążenia, insulinoodporności czy otyłości. Dlatego proponujemy deser z użyciem erytrytolu czy ksylitolu. Erytrytol to organiczny związek chemiczny, który nie ma wartości energetycznej, dzięki czemu jest szeroko polecany jako zamiennik cukru dla osób odchudzających się lub diabetyków. Natomiast ksylitol, który wykazuje działanie przeciwpróchnicze, jest często składnikiem gum do żucia. Bazą naszego deseru będzie kasza jaglana i kokos. Kasza jaglana czyli jagły powstaje z prosa i jest najstarszą znaną kaszą, składa się przede wszystkim ze złożonych węglowodanów, dzięki czemu jest nie tylko zdrowa, ale również bardzo sycąca. Przez niewielką zawartość błonnika jest potrawą lekkostrawną. Pomaga przywrócić w organizmie równowagę kwasowo-zasadową, przez co polecana jest osobą cierpiącym na niestrawność. Jednocześnie ma mało błonnika, co dodatkowo czyni ją lekkostrawną. Dodatkowo polecana jest osobom z niedoborami żelaza, gdyż jest jego bogatym źródłem. Na koniec należy wspomnieć o krzemie w składzie kaszy, który pozytywnie wpływa na włosy, skórę i paznokcie. Tyle dobrego zapewnia nam jedzenie jagły.

 

 

 

Sushi Janushi

Sushi Janushi

Ta hybryda kuchni japońskiej i polskiej wynikła z ogromnej miłości do tatara i sushi. Jednak ze względu na konieczność ograniczenia węglowodanów w codziennej diecie narodził się pomysł na Sushi Janushi. Nazwę wymyślił Tomek, miłośnik rzeczy pysznych i niebanalnych. Jak podaje Wikipedia sushi to „potrawa japońska złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym (su) oraz różnych dodatków w postaci, przeważnie surowych: owoców morza, wodorostów nori, kawałków ryb, warzyw, grzybów, a także omletu japońskiego (tamago-yaki), tofu, ziarna sezamowego (goma)”. Z samego sushi zaczerpnęliśmy arkusze alg nori, rzodkiew i imbir marynowany oraz formę w jakiej jest serwowane, czyli rolki. Natomiast wnętrze to klimaty typowo polskie: tatar wołowy, musztarda, ogórek kiszony lub korniszon, szczypior i papryka słodka. Musimy w tym miejscu jednak wspomnieć, że mimo ogólnego przeświadczenia tatar wywodzi się jednak z Francji a nie z Polski. Ale bezsprzecznie jest głęboko zakorzeniony w naszej tradycji kulinarnej.

 

Nalewka rabarbarowa

Nalewka rabarbarowa

Przepisem na nalewkę z rabarbaru kończymy cykl pomysłów na wykorzystanie rabarbaru. Przynajmniej w tym sezonie. Nasza nalewka to przepis prosty, sprawdzony, wydobywający kwaskowy smak rabarbaru. Używając tylko kilku składników, wysokiej jakości, uzyskamy smak idealny. Okazuje się, że rabarbar niejedno ma imię i w Polsce możemy spotkać odmiany pod nazwą: Przodownik Europy, Wczesny Hosera, Wiśniowy, Karpow Lipskiego, Przeworski, Purpurat, Sutton, Olbrzym Amerykański oraz Malinowy. Do nalewki możemy dodać do nalewki laskę wanilii aby podkręcić jej smak. Zrobiona jeszcze teraz, po odcedzeniu (za miesiąc) i leżakowaniu (do trzech miesięcy) może być, pod koniec września idealnym napojem do celebrowania odchodzącego lata. Możemy spożywać ją samą, z kostkami lodu lub jako dodatek do prosecco lub innego wina musującego.

 

Chałka

Chałka

Chałka wspomnienie śniadania z dzieciństwa, najczęściej z masełkiem, popijana kakao. Zdarzały się wersje z miodem, konfiturą czy twarożkiem a nawet nutellą. Mogłoby się wydawać, że to Polski wypiek, ale tak naprawdę wywodzi się z kuchni żydowskiej i oznacza ofiarę. Chałka wytworzona z ciasta drożdżowego zwana jest też czasem plecionką albo kukiełką. Możemy do niej dodawać rodzynki lub skórkę pomarańczową aby nadać jej charakteru ciasta. Może być posmarowana rozmąconym żółtkiem z mlekiem, posypana kruszonką lub sezamem. Chałkę możemy potraktować też jak tosty: kromki chałki opiekamy w tosterze, tak aby z zewnątrz były chrupiące a w środku miękkie. Smarujemy je masłem i dopełniamy ulubionymi dodatkami np. pastą orzechową.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium