Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Bestsellery
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze

11,50 zł

Cena regularna: 12,00 zł

Najniższa cena: 11,40 zł

9,35 zł

Cena regularna: 9,76 zł

Najniższa cena: 9,27 zł
szt.
Zaprawka  BROWIN śliwkowa 40ml  404680
Zaprawka BROWIN śliwkowa 40ml 404680

10,50 zł

Cena regularna: 11,50 zł

Najniższa cena: 11,50 zł

8,54 zł

Cena regularna: 9,35 zł

Najniższa cena: 9,35 zł
szt.
Korek z korka fi 22-25 gąsior butla wino 1szt
Korek z korka fi 22-25 gąsior butla wino 1szt

0,95 zł

0,77 zł

szt.
Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze
Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze

9,80 zł

7,97 zł

szt.
Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADA 40ml
Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADA 40ml

10,00 zł

8,13 zł

szt.
Sonda
Czy robiłeś już kiedyś własną domową wędlinę?
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Artykuły do produkcji wina i domowych wędlin

DEPTANA.PL to sklep internetowy oferujący bogaty asortyment z zakresu przetwórstwa domowego. Zajmujemy się sprzedażą hurtową oraz detaliczną produktów gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich, wędliniarskich i wielu innych.

W naszym sklepie internetowym znajdą Państwo wszystkie urządzenia i produkty niezbędne do produkcji domowych alkoholi, w tym najlepsze destylatory w Łodzi, butelki monopolowe, butelki do wódki oraz bardzo przydatny w gorzelnictwie węgiel aktywny. Cenimy sobie jakość, dlatego oferujemy produkty krajowych i zagranicznych marek takich jak Alcotec, Biowin, Coobra, SpiritFerem oraz Prestiges, spełniające najwyższe standardy.

Nasz sklep internetowy oferuje również szeroki wybór drożdży gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich oraz drożdży do cydru. Posiadamy pełną gamę zaprawek , esencji i ziół do alkoholi. Nasz asortyment uzupełniają balony, gąsiory, słoje i słoiki, beczułki szklane, pojemniki fermentacyjne.

Wielbiciele domowych kiełbas i wędlin znajdą potrzebne artykuły do przyrządzenia mięsnych przysmaków. Mamy w ofercie wędzarnie ogrodowe firm: Biowin, Borniak, szynkowary, szybkowary, termometry, jelita do kiełbasy i kabanosów, siatki wędliniarskie, osłonki, peklosól, saletrę, nadziewarki, maszynki do mięsa oraz najwyższej jakości przyprawy bez chemii, w tym m.in najczystsza i zawierająca najwięcej mikroelementów sól himalajska, glukoza, czy niezastąpiony w kuchni olej kokosowy. Dla amatorów serowarstwa proponujemy podpuszczki do sera, formy serowarskie, chusty oraz woski.

 

Polecane produkty

Zaprawka alkoholu PRESTIGE ABSINTHE Pro Classic 20ml Zaprawka alkoholu PRESTIGE ABSINTHE Pro Classic 20ml
Producent: Prestige
Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

szt.
zobacz więcej
 gąsior DAMA 5L  w koszyku plastikowym +zakretka gąsior DAMA 5L w koszyku plastikowym +zakretka
Cena:

20,00 zł

Cena netto: 16,26 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE BRANDY APELSIN pomarańczowa 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE BRANDY APELSIN pomarańczowa 20ml
Producent: Prestige
Cena:

7,00 zł

Cena netto: 5,69 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka PRESTGE BLUE CURACAO  1L Zaprawka PRESTGE BLUE CURACAO 1L
Producent: Prestige
Cena:

225,00 zł

Cena netto: 182,93 zł

szt.
zobacz więcej
SZYNKOWAR 1,5L zestaw  termometr + woreczki SZYNKOWAR 1,5L zestaw termometr + woreczki
Producent: +++
Cena:

72,00 zł

Cena netto: 58,54 zł

szt.
zobacz więcej
wąż wężyk silikonowy 8/12 1m wąż wężyk silikonowy 8/12 1m
Producent: PL
Cena:

14,80 zł

Cena netto: 12,03 zł

szt.
zobacz więcej
Drożdże winiarskie  Bayanus G995 SpiritFerm Drożdże winiarskie Bayanus G995 SpiritFerm
Producent: Spirit Ferm
Cena:

3,50 zł

Cena netto: 2,85 zł

szt.
zobacz więcej
BROWIN Turbo Yeast TORPEDO  5-7 dni 21% 10szt BROWIN Turbo Yeast TORPEDO 5-7 dni 21% 10szt
Producent: Browin
Cena:

83,00 zł

Cena netto: 67,48 zł

szt.
zobacz więcej
Opaska zaciskowa motylek obejma do węży 12-23mm Opaska zaciskowa motylek obejma do węży 12-23mm
Cena:

1,00 zł

Cena netto: 0,81 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE TEQUILA SREBRNA 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE TEQUILA SREBRNA 20ml
Producent: Prestige
Cena:

7,20 zł

Cena netto: 5,85 zł

szt.
zobacz więcej
JARZĘBINA susz na nalewkę 50g na 1L JARZĘBINA susz na nalewkę 50g na 1L
Cena:

4,50 zł

Cena netto: 4,50 zł

szt.
zobacz więcej
POJEMNIK FERMENTACYJNY 30L  z podziałką POJEMNIK FERMENTACYJNY 30L z podziałką
Producent: Browin
Cena:

39,50 zł

Cena netto: 32,11 zł

szt.
zobacz więcej
WĘGIEL aktywny BROWIN  kokosowy  ACTIVSORB 1,7l WĘGIEL aktywny BROWIN kokosowy ACTIVSORB 1,7l
Producent: Biowin
Cena:

29,60 zł

Cena netto: 24,07 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka PRESTIGE śliwkowa  280ml śliwowica Zaprawka PRESTIGE śliwkowa 280ml śliwowica
Producent: Prestige
Cena:

82,00 zł

Cena netto: 66,67 zł

szt.
zobacz więcej
Miarka do cukru glukozy 2/4/6g Miarka do cukru glukozy 2/4/6g
Cena:

7,00 zł

Cena netto: 5,69 zł

szt.
zobacz więcej
Uszczelka / KOREK do pojemnika fermentacyjnego ZAMKNIĘTY Uszczelka / KOREK do pojemnika fermentacyjnego ZAMKNIĘTY
Producent: Browin
Cena:

2,50 zł

Cena netto: 2,03 zł

szt.
zobacz więcej
WSKAŹNIK Alkoholu SE 0-100%  szklana menzura kartonik WSKAŹNIK Alkoholu SE 0-100% szklana menzura kartonik
Producent: +++
Cena:

22,00 zł

Cena netto: 17,89 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE MANDARINE VODKA mandarynka 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE MANDARINE VODKA mandarynka 20ml
Producent: Prestige
Cena:

7,20 zł

Cena netto: 5,85 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu STRANDS LIKIER 45 25ml Zaprawka do alkoholu STRANDS LIKIER 45 25ml
Producent: Strands
Cena:

8,20 zł

Cena netto: 6,67 zł

szt.
zobacz więcej
PŁYTA SILIKONOWA  1mm  uszczelka  1m2 PŁYTA SILIKONOWA 1mm uszczelka 1m2
Producent: PL
Cena:

136,00 zł

Cena netto: 110,57 zł

szt.
zobacz więcej
Wkładki filtrujące filtry Mini Jet 1 stopnia 3szt Wkładki filtrujące filtry Mini Jet 1 stopnia 3szt
Cena:

20,00 zł

Cena netto: 16,26 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka  PRESTIGE BANANA Liqueur 1L Zaprawka PRESTIGE BANANA Liqueur 1L
Producent: Prestige
Cena:

225,00 zł

Cena netto: 182,93 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu STRANDS TEQUILA GOLD 25ml Zaprawka do alkoholu STRANDS TEQUILA GOLD 25ml
Producent: Strands
Cena:

9,60 zł

Cena netto: 7,80 zł

szt.
zobacz więcej

      Opinie naszych klientów:

Swojskie przepisy
Martini

Martini

Połączenie ginu z wermutem to raczej bardziej męskie smaki, ale nasz koktajl z pewności przypadnie do gustu również kobietą. Poza tym ten koktajl to klasyka gatunku. Wermut (vermouth) to rodzaj wzmacnianego wina, aromatyzowanego ziołami, przyprawami, kwiatami czy też owocami. Aby go wytworzyć do wina gronowego dodaje się destylat aby zatrzymać proces fermentacji i zachować trochę cukru gronowego oraz aromat owocowy. Następnie dodaje się odpowiednią kompozycję ziół i przypraw, wśród których za każdym razem musi pojawić się piołun. Wśród pozostałych przypraw obok piołunu to skórka pomarańczowa, tysiącznik, cynamon, jałowiec, goryczka, ziele drapacza lekarskiego, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kłącze tataraku, skórka cytrynowa. Wermut dojrzewa od trzech do sześciu miesięcy, a następnie ochładza się go do zera stopni Celsjusza aby wytrącił się osad, który się usuwa. Następnie trunek się pasteryzuje i butelkuje. Wermut to idealny składnik wielu drinków i koktajli (Martini, Negroni, Manhattan i Americano), ale równie wspaniale odnajduje się w kuchni. Idealnie sprawdza się w przypadku sosów do dań zawierających rybę. Odnajduje się również jako składnik marynat do mięsa. Wermuty pobudzają trawienie, zwłaszcza te wytrawne, dlatego należy je pić przed posiłkami jako aperitif. Należy pamiętać o odpowiednim przechowywaniu wermutów – traktujmy je jak białe wino i po otwarciu umieszczajmy w lodówce.

 

 

Sos tatarski

Sos tatarski

Ten miesiąc upłynie nam na podpowiadaniu przepisów na zbliżające się święta. To idealna okazja żeby wypróbować nowe przepisy i wybrać coś, czym zachwycimy współbiesiadników w czas Wielkanocny. Klasyka naszych babć i mam to oczywiście sos tatarki. Pierwsze zapisy dotyczące sosu tatarskiego można odnaleźć w XVIII-wiecznych francuskich książkach kucharskich. Znany jako “sauce tartare”, był stosowany jako dodatek do potraw z ryb, mięsa oraz warzyw. W XIX wieku sos tatarski stał się popularny w innych krajach: Niemczech, Wielkiej Brytanii czy Polsce. Współcześnie sos tatarski jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych sosów na świecie używanym zarówno w domu jaki i wielu restauracjach. Jego uniwersalność i łagodny smak sprawiają, że jest on doskonałym dodatkiem do wielu potraw, np. jajek na twardo, śledzi, ryb na zimno, pasztetów, wędlin czy pieczonego mięsa. Sos tatarski to sos zimny na bazie majonezu, z drobno posiekanymi pikantnymi dodatkami ziołami oraz  warzywami marynowanymi w occie.

Wędzenie sera podpuszczkowego

Wędzenie sera podpuszczkowego

Marzec to miesiąc intensywnych porządków i intensywnego przygotowywania się do Świąt Wielkanocnych. To odpowiedni moment na ułożenie sobie wielkanocnego menu, a zwłaszcza przygotowania się do wędzenia mięs, wędlin, ryb i oczywiście serów. Nasza propozycja to przygotowanie w domu sera podpuszczkowego a następnie uwędzenie go. Proces wędzenia wydobywa z serów głębie smaku, podkreśla aromat oraz konserwuje. Dym sprawia, że z sera odparowuje nadmiar wody. Dzięki połączeniu dymu z tłuszczem ser ulega naturalnej konserwacji. Do utrzymania jak najdłuższej przydatności do spożycia trzeba pamiętać, aby ser wędzony przechowywać w suchych pomieszczeniach. Przy wędzeniu serów ważne jest utrzymanie słabego ognia, aby ser się nie nagrzewał. Każdy rodzaj sera wymaga odpowiedniego podejścia. Wędzenie sera powinno odbywać się przy słabym ogniu i zimnym dymie. Ser nie powinien być zbyt mocno podgrzewany, bo spowoduje to utratę zbyt dużej ilości tłuszczu i wody. W efekcie otrzymamy suchy i twardy ser, który podczas krojenia będzie się rozpadał. Zalecana jest temperatura 300 C – 400 C, maksymalnie 500 C, od 3 do 5 godzin. Tak więc po przygotowaniu sera (do uzyskania lepszego smaku, przed uformowaniem serów, możemy sery przyprawić ulubionymi przyprawami: czarnuszką, płatkami papryki, suszonymi pomidorami, czarnym sezamem, ziołami prowansalskimi, oliwkami, orzechami włoskimi czy czosnkiem niedźwiedzim) umieszczamy go w solance do 24 godzi. Po tym czasie, może oczywiście być krótszy, u nas 8 godzin, osuszamy powierzchnię sera ręcznikiem papierowym i odstawiamy w chłodne miejsce na podkładzie serowarskim na ok. 2 godziny lub do całkowitego wyschnięcia skórki. Ser przed wędzeniem musi mieć suchą powierzchnię. Następnie umieszczamy ser w siatce wędliniarskiej, pamiętając o zawiązaniu siatki z obu stron. Po uruchomieniu wędzarni wlewamy wodę do połowy miski i ustawiamy ją na środku, tuż pod grzałką generatora dymu. Zrębki drewna wsypujemy do zbiornika elektrycznego generatora dymu w wędzarni elektrycznej. Przy pomocy przełącznika uruchamiamy generator dymu i komorę wędzarniczą, a na panelu sterowania ustawiamy odpowiednią temperaturę. Komora wędzarnicza powinna się rozgrzewać przez około 2 godziny. Następnie przechodzimy do wędzenia: uruchamiamy sam generator dymu i ustawiamy odpowiednią temperaturę na panelu sterowania. Pozostawiamy sery do uwędzenia na kilka godzin. Uwędzony ser przechowujemy do 7 dni nie zamknięty lub do 20 dni zapakowane w folię próżniowo.

 

 

Spaghetti z małżami

Spaghetti z małżami

Kuchnia włoska, znana jest ze swojej prostoty i świeżych składników, cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. To przede wszystkim ręcznie robione makarony i pizza, do których używa się dojrzewających we włoskim słońcu pomidorów i oliwy z oliwek. Nieodłącznym elementem regionalnej kuchni jest makaron, który powstaje z pszenicy durum i wody, czasem dodaje się do niego również jajka. Spaghetti to niewątpliwie podstawa dań kuchni włoskiej. To klasyczny, długi, prosty makaron. Takie długie rodzaje makaronu podaje się zwykle z niezbyt ciężkimi sosami na bazie oliwy, aby łatwo było je nawinąć na widelec. Włoski obiad to porcja makaronu i warzywa, choćby w formie sałatki. Popularna jest też sałata z dodatkiem jedynie soku z cytryny i oliwy z oliwek. Ziemniaki jada się rzadko, częściej na północy, zazwyczaj jako frytki lub smażone talarki. Kolacja jest najbardziej obfitym posiłkiem w ciągu dnia. Chcemy zaproponować ciemny makaron znany też jako makaron sepia, ma nie tylko ciemną barwę, ale też oryginalny, specyficzny smak oraz zapach, z wyraźnie zaznaczoną morską nutą. Makaron z atramentem kałamarnicy lub mątwy jest słonawy, rybny, bardzo wyrazisty. Do niego proponujemy sos z małży na bazie oliwy z czosnkiem, białym winem i pietruszką. Do tego kieliszek schłodzonego Prosecco lub wina białego na bazie szczepów Sauvignon Blanc, Albarino, Verdejo i Torrontes. Świetnym połączeniem do owoców morza są także wina różowe Chardonnay i Pinot Noir.

 

 

Bułeczki dynowe

Bułeczki dyniowe

Dynia nieodłącznie kojarzy się z jesienią. Jednak dzięki dostępności tego warzywa przez cały rok możemy przetwarzać ją na różnorakie sposoby. Chętnie wykorzystamy ją do od zupy z czarnuszką lub zupy mlecznej, do zapiekanek, gulaszy i deserów. Sprawdzi się jako składnik ciast, dżemów i placków. Oraz pieczywa. Urocze bułeczki dyniowe nawet kształtem nawiązujące do tradycyjnej dyni, to nasza propozycja na weekend. Sam ich wygląd powoduje, że zjadamy je same bez dodatków. Mogą być oczywiście podstawą wspaniałego śniadania, podane z masłem i twarożkiem, serkiem żółtym czy świeżo wędzoną szyneczką albo konfiturą z malin lub morelą. Ewentualnie miodem lub kremem pistacjowym.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium