Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Jak zmierzyć zawartość alkoholu w winie?

Wino to obok nalewek jeden z najczęściej wytwarzanych w domowym zaciszu trunków. Chociaż jego produkcja wymaga nieco zaangażowania i znajomości receptur, to o efekcie decyduje nie tylko smak, ale również moc. Chociaż istnieją różne metody na dokonanie pomiarów zawartości procentów, takie jak destylacja, różnica w zawartości cukrów czy kapilary, to wciąż najprostszą, najczęściej stosowaną jest wykorzystanie odpowiednich urządzeń. Cukromierze do zacieru, czyli inaczej winomierze będą doskonałym wsparciem procesu przygotowania trunku, pozwalającym sprawdzić, czy alkohol nadaje się już do rozlania w butelki. W ofercie sklepu Deptana znajdziesz różnorodne alkoholomierze do wina, które wykorzystasz także w przygotowaniu bimbru czy innych alkoholi.

Jak zmierzyć zawartość alkoholu w nalewkach?

Nalewki urzekają zarówno smakiem owoców, jak i swoimi leczniczymi właściwościami. Dzięki dużej zawartości alkoholu świetnie nadają się nie tylko do produkcji trunków typowo degustacyjnych, ale też tych wytwarzanych z surowców o działaniu bakteriobójczym. Doskonałym przykładem może tu być np. nalewka z propolisu, który rozpuszcza się jedynie w alkoholu o odpowiednim stężeniu. Aby przetestować, czy przygotowany roztwór odpowiada określonym parametrom, warto sprawdzić i zakupić alkoholomierze do nalewek z naszej oferty. Znajdziesz tu akcesoria o poszerzonej skali, które w kilka chwil pokażą Ci, jak mocny jest Twój trunek.

Jak zmierzyć zawartość alkoholu w bimbrze?

Bimber, zwany także księżycówką, samogonem lub okowitą jest trunkiem, bez którego jeszcze 30-40 lat temu nie mogło obyć się żadne wesele. Domowej produkcji mocny alkohol otrzymywany jest poprzez destylację okresową z zacieru z fermentacji alkoholowej. Najczęściej produkowany jest z najtańszych surowców, takich jak zboże czy ziemniaki, ale po oczyszczeniu staje się składnikiem mieszanek. Dodawany jest m.in. do ajerkoniaku. W smaku przypomina czysty spirytus. Jeżeli produkujesz domowy bimber i potrzebujesz akcesoriów wspomagających jego wytwarzanie — sprawdź alkoholomierze dostępne w sklepie Depana. Zapraszamy!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium