Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-18:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Domowa Kaszanka 0
Domowa Kaszanka

Wiele osób uważa kaszankę za najtrudniejszy i najbardziej skomplikowany wyrób.A powodem jest krew, której potrzebujemy do jej wykonania.Jednak to wcale nie jest tak, bo dzięki hemoglobinie suszonej produkcja jest o wiele łatwiejsza i dostępna dla wszystkich.Ponieważ sezon grillowy w pełni rozpoczęty, a najlepsza na grilla jest właśnie kaszanka! Nasza wersja jest bardzo prosta i szybka, aby jak najmniej czasu spędzić w kuchni a jak najwięcej przy grillu i delektowaniu się pysznym własnym wyrobem. Zapraszamy do przepisu i życzymy smacznego!

czytaj całość »
Chleb z Ziaren (bez mąki) 0
Chleb z Ziaren (bez mąki)

W dzisiejszych czasach, gdzie świat pędzi w straszliwym tempie często zapominamy o swoim zdrowiu. Nie zwracamy uwagi na to jakiej jakości jemy produkty. Pojawia się coraz więcej alergii pokarmowych. Dlatego mamy dla Was przepis na bardzo zdrowy chleb z samych ziaren, bez dodatku mąki. Posiada on wiele witamin oraz minerałów niezbędnych dla naszego organizmu. A przede wszystkim jest bardzo smaczny!

Polecamy !

czytaj całość »
Chleb z Garnka Rzymskiego 0
Chleb z Garnka Rzymskiego

Wypiek domowego chleba z naszym garnkiem rzymskim i zakwasem jest banalnie prosty. Jedynie co potrzebujemy to odrobinę cierpliwości i czasu. Ten zapach unoszący się w całym domu, przy jego wypieku to coś niesamowitego i pewnie dla wielu osób wspomnienie spędzanych wakacji na wsi. A chrupiąca skórka i miękki środek przebije każdy kupny chleb. Więc naprawdę warto wypróbować nasz przepis na ten wspaniały wypiek. Polecamy i życzymy smacznego !

czytaj całość »
Ciasto Czekoladowe z Bakaliami 0
Ciasto Czekoladowe z Bakaliami

Ciasto czekoladowe wydaję się być lubiane przez wszystkich, a zwłaszcza przez najmłodszych. Pasuję idealnie do kawy lub herbaty oraz na każdą okazje. No chyba nie ma wad! Do tego jeszcze gdy jest tak banalnie proste, jak to z naszego przepisu to może mieć tylko zwolenników. Nie potrzebujemy wymyślnych składników do jego przygotowania i zbyt wiele czasu. Sprawdza się idealnie gdy nagle się dowiadujemy, że za godzinę mamy gości lub gdy sami się do nich wybieramy. Bo nie jest kłopotliwe w transporcie. Pozostawia nam też duże pole do popisu, co do dodatków, możemy dołożyć bakalii, zmieniać polewy, przekładać kremem lub udekorować świeżymi owocami. I za każdym razem stworzymy jego nową smakowitą odsłonę. Zapraszamy do przepisu.

czytaj całość »
Pasztet Drobiowy z Żurawiną 0
Pasztet Drobiowy z Żurawiną

Pasztet to idealny dodatek do kanapek, ale również dobra przystawka na imprezowym stole. Pięknie się prezentuje w całości, jak i pokrojony w plastry. Możemy go przedstawić w wielu wariantach smakowych i to właśnie jest jego największą zaletą. My przełamaliśmy smaki i dodaliśmy żurawinę. Wyszedł słodko-pikantny i rozpływający się w ustach. Spróbujcie sami! 

 

 

czytaj całość »
Biała Kiełbasa z Szynkowaru z Jajkiem Przepiórczym 0
Biała Kiełbasa z Szynkowaru z Jajkiem Przepiórczym

Mamy dzisiaj dla Was kolejną propozycje z szynkowaru, jest to biała kiełbasa z jajkiem przepiórczym. Na Wielkanocnym stole będzie się prezentować wspaniale i na pewno zaskoczy Waszych gości smakiem i efektownym wyglądem. Domowe wyroby są najlepsze, więc po jej spróbowaniu już nigdy nie wrócicie do kupnych wędlin i kiełbas, to możemy zagwarantować! Zapraszamy do przepisu:

czytaj całość »
Babka Gotowana Waniliowa 0
Babka Gotowana Waniliowa

Babka Gotowana Waniliowa

Po tym jak nasza babka kokosowa zrobiła furorę na naszym blogu postanowiliśmy pokazać Wam przepis na taką tradycyjną wersje. Babka gotowana z prawdziwą wanilią i lukrem cytrynowym jest pyszna i bardzo prosta w wykonaniu. Nie będziemy się już rozpisywać o tym jak obłędnie ona smakuje tylko zapraszamy Was do przepisu i wykonania.Powodzenia!

 

czytaj całość »
Babka Gotowana Kokosowa 0
Babka Gotowana Kokosowa

Babka Gotowana Kokosowa

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc każdy układa świąteczne menu i na listę wskakuje, żurek, biała kiełbasa, jajka czy ćwikła. Ale czy nie zapomnieliście o królowej tych świąt? Oby nie! A jeśli nawet to mamy dla Was przepis na tą uroczą damę czyli Babkę Gotowaną! Do tego w naszej wersji jest inna niż ta tradycyjna, bo obłędnie kokosowa i rozpływająca się w ustach.

Spróbujcie Sami!

 

czytaj całość »
Domowa pyszna Granola 0
Domowa pyszna Granola

Wiosna, wiosna nareszcie nadeszła... przynajmniej ta kalendarzowa, a co za tym idzie, chcemy lepiej wyglądać i lepiej się czuć. Zaczynamy jeść więcej warzyw, owoców i zdrowych produktów, bo przecież forma na lato sama się nie zrobi, a dieta to więcej niż połowa sukcesu. Dlatego przedstawiamy przepis na pyszną domową granole, która może być zdrową przekąską, gdy mamy ochotę na coś słodkiego lub częścią zdrowego pełnowartościowego śniadania, jeśli uzupełnimy je świeżymi owocami i jogurtem. Zawiera ona liczne rodzaje orzechów i ziaren, które pomogą obniżyć cholesterol, dostarczą błonnika oraz miód, który wzmocni odporność. Przygotowanie jej jest bardzo proste, a z podanych proporcji uzyskujemy aż kilogram pyszności! Zobaczcie sami jakie to łatwe, powodzenia!

czytaj całość »
Schab Wieprzowy z Żurawiną - Szynkowar 0
Schab Wieprzowy z Żurawiną - Szynkowar

Wszyscy chyba wiedzą, że domowe wyroby są najlepsze i nie dorówna im żaden sklepowy odpowiednik, a zwłaszcza jeśli chodzi o wędliny. Dlatego zobaczcie jak my sobie radzimy by jeść pyszne domowe wyroby jak najczęściej i nie tracić na to zbyt wiele czasu. Po spróbowaniu tego schabu zakochacie się w urządzeniu jakim jest szynkowar. Podajemy dzisiaj przepis na schab wieprzowy, nadziany żurawiną wymieszaną z olejem kokosowym, żeby uzyskać jeszcze bardziej soczyste mięso.A charakteru nada mu mocne natarcie aromatyczną przyprawą jaką jest delikat czerwony. Satysfakcja gwarantowana!

Powodzenia i Smacznego !

 

czytaj całość »
PIECZONY UDZIEC JAGNIĘCY Z ZIEMNIAKAMI 0
PIECZONY UDZIEC JAGNIĘCY Z ZIEMNIAKAMI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokażemy dzisiaj jak udało nam się przygotować aromatyczny, soczysty i miękki udziec jagnięcy. Dodaliśmy kilka prostych i aromatycznych przypraw a efekt końcowy był powalający. Musimy pamiętać o początkowym pieczeniu w wyższej temperaturze, żeby osiągnąć jak najlepszy efekt, to właśnie dzięki tej opcji uzyskujemy tak soczyste mięso. Przepis choć wydaję się długi to nie jest trudny i pracochłonny. Próbujcie nawet jeśli stawiacie w kuchni swoje pierwsze kroki, a na pewno miło zaskoczycie swoich gości takim daniem.

Zabierajcie się do pracy!

 

czytaj całość »
Pączki na Tłusty Czwartek 0
Pączki na Tłusty Czwartek

Dzisiaj chcemy pokazać Wam przepis, na pyszne puszyste jak chmurka wypełnione dżemem pączki. Dla nas bez nich tłusty czwartek to nie tłusty czwartek, żadne faworki, oponki i inne słodkości im nie dorównują. Dlatego podwijamy rękawy i bierzemy się do pracy.

 

P.S Pamiętajcie legenda głosi, że kto nie zje pączka w tłusty czwartek będzie nieszczęśliwy cały rok.

Więc wiecie no...szczęściu zawsze trzeba trochę pomóc!

Składniki:

4 jajka 

350 g cukru 

1L mleka 

2,5 kg mąki pszennej 

100 g drożdży 

2 łyżki spirytusu 

2 łyżki oleju 

180g miękkiego masła

2 słoiczki dżemu

1L oleju do smażenia

Jajka rozbijamy do miski, wsypujemy cukier i wlewamy olej. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim całe drożdże ,wlewamy do jajek i wsypujemy mąkę,zagniatamy.

Pod koniec zagniatania dodajemy  kawałki masła i spirytus. Całość zagniatamy,aż będzie odchodziło od ręki, ciasto przekładamy do miski i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce, na 60 minut do wyrośnięcia Po wyrośnięciu wyjmujemy ciasto na blat podsypany mąką i chwilkę wyrabiamy.

Wałkujemy placek grubości 1 cm  i wycinamy kółka szklanką. Nakładamy na każdy placek dżem i zaklejamy drugim. Tak przygotowane pączki odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. A następnie smażymy w rozgrzanym głębokim oleju na rumiany kolor. Gdy pączki wystygną posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem!

Smacznego!

 

 

Akademia Drożdżowa Fermentum Mobile 0
Akademia Drożdżowa Fermentum Mobile

Zapraszamy piwowarów z całej Łodzi i okolic na Akademię Drożdżową Fermentum Mobile. Poznacie tajniki warzenia piwa przy wykorzystaniu drożdży płynnych. Spotkanie organizowane przez nasz sklep Deptana.pl przy współudziale Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych i Pubu Piwoteka.

czytaj całość »
Blog kategorie
Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Bestsellery
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze
8,60 zł 7,99 zł 6,99 zł 6,50 zł
szt.
BUTELKA na piwo 500ml pod kapsel fi26
BUTELKA na piwo 500ml pod kapsel fi26
1,20 zł 0,98 zł
szt.
Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADA 40ml
Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADA 40ml
6,20 zł 5,04 zł
szt.
Zaprawka  BROWIN likier śliwkowy ŚLIWOWICA 40ml
Zaprawka BROWIN likier śliwkowy ŚLIWOWICA 40ml
9,20 zł 7,48 zł
szt.
puriFERM  MOCKBA  Moskva do 21% drożdże gorzelnicze
puriFERM MOCKBA Moskva do 21% drożdże gorzelnicze
6,30 zł 5,80 zł 5,12 zł 4,72 zł
szt.
ALCOTEC Turbo Klar 24
ALCOTEC Turbo Klar 24
4,50 zł 3,66 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl