Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kategorie
Nowość
Promocja
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Do czego służą kultury bakterii do sera?
Dzięki kulturom bakterii mleko przeznaczone do produkcji sera może zostać w odpowiedni sposób przetworzone. To dzięki nim w podgrzanym płynie tworzy się skrzep, który następnie podlega dalszej obróbce. Ogromne znaczenie w całym procesie ma odpowiednia temperatura masy, jej konsystencja, pH, czas przygotowania, odpoczynku i jakość składników. Dzięki specjalnej metodzie suszenia, czyli liofilizacji oferowane przez nas bakterie bardzo długo są przydatne do użycia, a do tego — zachowują pełnię potencjału. Niezależnie od tego, czy chcesz przygotować pyszny ser pleśniowy, typu greckiego czy żółty — z naszymi produktami i wskazówkami na pewno Ci się uda.
Wybierz najlepsze kultury bakterii do sera ze sklepu internetowego Deptana.pl
To oczywiste, że chcesz jeść zdrowo i eliminować z diety to, co jest niepotrzebne, a czasem nawet szkodliwe. Wybierając nabiał, kierujesz się danymi na etykietach — jednak nawet tutaj trudno o dobrej jakości produkt pozbawiony barwników czy konserwantów. Jeżeli chcesz naprawdę dobrze się odżywiać — pomyśl o samodzielnej produkcji sera metodą chałupniczą. Dzięki kulturom bakterii z naszej oferty już zawsze będziesz chciał jeść tylko nabiał przyrządzony samodzielnie. Jego prosty skład oraz wyśmienity smak, a także satysfakcja sprawią, że pokochasz to zajęcie i zachwycisz rodzinę oraz znajomych.
Już dziś zapoznaj się z naszą ofertą i wybierz kultury bakterii do produkcji własnego sera. Zachęcamy też do skorzystania z propozycji zakupu bakterii do produkcji jogurtów, drożdży piwowarskich oraz akcesoriów i przypraw. W przypadku pytań jesteśmy do Twojej dyspozycji.