Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Opcje przeglądania
Dostępność
Nowość
Promocja

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Naturalne jelita do kiełbasy oraz sztuczne osłonki

Domowe wyroby coraz częściej goszczą na naszych stołach. Wiele osób chce samodzielnie piec chleb, robić dżemy czy pasztety. Niektórzy próbują też swoich sił w produkcji wędlin, a nawet kiełbas. Dobry przepis to jednak nie wszystko. Aromatyczne przyprawy i wysokiej jakości mięso nie wystarczą, aby parówka czy salceson uzyskały pożądany kształt. Stąd też — naszym Klientom oferujemy bogaty wybór rewelacyjnych osłonek i jelit — idealnych do przygotowania smacznych i zdrowych wyrobów. Mamy jelita baranie, wieprzowe oraz wołowe. Wszystkie zostały dokładnie oczyszczone i skalibrowane, a także zakonserwowane w soli. Zachęcamy również do zwrócenia uwagi na osłonki poliamidowe i białkowe.

Pyszne kiełbasy, kabanosy i serdelki — skorzystaj z oferty jelit do wyrobu domowych specjałów

W naszej ofercie Klienci znajdą jelita przystosowane do wyrobu różnego rodzaju mięsnych specjałów. Mamy jelita baranie — idealne do kabanosów, cienkich kiełbas oraz wieprzowe — świetne np. do produkcji kaszanki. Wybierając rodzaj osłonki, należy zwrócić uwagę na gatunek i rodzaj kiełbasy, jaką chcemy przygotować. Dzięki dokładnemu oczyszczeniu, jak również kalibracji dostępne u nas produkty spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów i koneserów.

Proste w użyciu jelita do różnego rodzaju kiełbas

Zakonserwowane jelita do kiełbasy to produkt, który przed użyciem wystarczy namoczyć w ciepłej albo letniej wodzie przez około 20 minut. Jeżeli szukają Państwo innego rodzaju osłonek — polecamy niewymagające dodatkowych zabiegów, gotowe do natychmiastowego wykorzystania jadalne osłonki karmelowe. Nasze produkty są w pełni przepuszczalne dla pary wodnej i dymu wędzarniczego, co gwarantuje doskonały efekt oraz bogaty smak przygotowanych wędlin.

Jelita na kabanosy

Kabanosy to uwielbiana przez osób przekąska mięsna, starannie suszona i wędzona o charakterystycznej nierównomiernie pomarszczonej powierzchni oraz wyjątkowym smaku i aromacie. Wytwarza się je z peklowanego mięsa wieprzowego lub wołowego o wysokiej zawartości tłuszczu śródmięsnego. Do ich produkcji poza dobrej jakości mięsem konieczne są również jelita przeznaczone specjalnie do cienkich kiełbasek.

Delikatne jelita baranie na kabanosy – duża wytrzymałość i wysoka elastyczność

W naszym sklepie z artykułami do produkcji domowych wędlin oferujemy najlepsze jelita baranie i wieprzowe o różnej kalibracji, które doskonale nadają się jako jelita na kabanosy, a także inne cienkie kiełbaski np. frankfurterki czy serdelki. To wyroby świeże, elastyczne, pochodzące od sprawdzonych producentów (na każdym opakowaniu znajdują się informację o kraju pochodzenia produktu, dacie przydatności oraz warunkach przechowywania). Do produkcji pysznych kabanosów polecamy najdelikatniejsze jelita baranie, które wyróżnia wysoka elastyczność, wytrzymałość, łatwość formowania oraz odporność na pękanie podczas obróbki termicznej. Serdecznie zachęcamy do składania zamówień!

W przypadku pytań o produkty zachęcamy do skontaktowania się z obsługą sklepu Deptana. Życzymy udanych zakupów.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium