Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kategorie
Producent
Dostępność
Nowość
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Czy drożdże gorzelnicze turbo nadają się do wina?
Proces przygotowania wybornego wina, orzeźwiającego piwa czy aromatycznej wódki nie może obyć się bez dodania do zacieru drożdży. Te mikroorganizmy rozpoczynają bowiem proces fermentacji, w którego wyniku w napoju pojawiają się procenty. Dostępne w sklepie Deptana.pl drożdże gorzelnicze turbo mają uniwersalne zastosowanie i doskonale nadają się zarówno do fermentacji piwa, wódki, bimbru, jak i wina. Dzięki przyspieszonemu działaniu prowadzą do uzyskania do 19% alkoholu już w 3-10 dni. Idealnie współpracują z nastawami cukrowymi. Polecamy zarówno pojedyncze opakowania do niewielkiej produkcji, jak i zbiorcze, umożliwiające wytworzenie większej ilości trunków.
W jakiej temperaturze giną drożdże gorzelnicze turbo?
Proces fermentacji zacieru wymaga nie tylko odpowiednich składników, ale również temperatury, w której cały proces będzie przebiegał powoli, stopniowo doprowadzając do wytworzenia się alkoholu. W zbyt niskiej lub zbyt wysokiej nawet najmocniejsze drożdże gorzelnicze nie zadziałają. Już w 40 stopniach Celsjusza te mikroorganizmy ulegają zniszczeniu. Należy zatem pilnować, aby nastaw się nie przegrzał, gdyż w takiej sytuacji cały proces produkcji trzeba będzie przeprowadzić od początku. Warto jednak zaznaczyć, że im większa zawartość alkoholu w nastawie, tym większa przeżywalność drożdży w wyższej temperaturze.
Na każdym opakowaniu drożdży gorzelniczych turbo dostępnych w sklepie Deptana.pl znajdziesz szczegółowe instrukcje. Stosując się do nich, uzyskasz idealny trunek, o jaki Ci chodziło. Zapraszamy do zakupu.